Du viename: jungiasi didieji pasaulio aludariai

Lietuvoje alaus gėrikai gurkšnoja “Corona“, „Stella Artois“, „Hoegaarden“, „Leffe“ alų.  Britų aludarių portfelyje  yra mūsiškiams gerai pažįstamo „Pilsner Urquell“, „Perone“ alaus.  Dabar gi belgai su britais alų, atrodo, virs kartu.  

Britiškas „SABMiller“ alus virs belgišku?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Britiškas „SABMiller“ alus virs belgišku?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 8:18 AM

Derybos jau įvyko. Belgų alaus darykla „Anheuser-Busch InBev“ sutarė su Didžiosios Britanijos alaus virėjais – „SABMiller“ koncernu. Britai priėmė milžinės „Anheuser-Busch InBev“ pasiūlymą, kuris sukasi apie 71 mlrd. svarų (96 mlrd. eurų). Apie tai žinią paskleidė „NEWSru.com“.

Spalio 12-ąją, sandorio išvakarėse, „AB InBev“ britams pateikė jau ketvirtą pasiūlymą. Šįkart už „SABMiller“ akciją koncernas Didžiosios Britanijos įmonei pasiūlė po 43,5 svarus. Tai 14 proc. daugiau, nei buvo siūloma pirmą kartą. O praėjusią naktį kaina pakilo ir iki 44 svarų.

  Britai atmetė pirmuosius tris pasiūlymus aiškindami, kad akcijų kaina - per maža.   

Pati naujausia akcijų kaina yra  50 procentų didesnė, nei jų kaina biržoje kybojo rugsėjo 14-ąją. Tai buvo paskutinė akcijų prekybos biržoje diena. Rugsėjo 15-ąją buvo paskelbta apie „AB InBev“ pasiūlymą.

Tuo metu „The Wall Street Journal“ sandorį įvertino 75 mlrd. JAV dolerių.      Abiejų alaus daryklų valdybos jau pranešė, kad joms pavyko susitarti dėl pagrindinių pasiūlymo sąlygų. 

Už dalį „SABMiller“ akcijų gali būti sumokėta vertybiniais popieriais.

Be to numatyta, kad tokiu atveju, jei sandoris neįvyks, “InBev“ Didžiosios Britanijos aludariams sumokės 3 mlrd. JAV dolerių.

„AB InBev“ ir „SABMiller“ sandoris, jei jis bus įgyvendintas, bus didžiausias perėmimas Didžiosios Britanijos istorijoje.

„AB In Bev“ buvo įsteigta 2008-aisiais, susijungus belgų „InBev“ aludariams su amerikiečių įmone “Anheuser-Busch“. Koncernas verda alų, ženklinamą “Budweiser“, „Stella Artois“, “Beck's“ ir kitais prekių ženklais.

„SABMiller“ priklauso apie 200 prekių ženklų, tarp jų - “Pilsner Urquell“, „Peroni Nastro Azzurro“, „Miller Genuine Draft“, “Grolsch“.  

Parengė Audrė Srėbalienė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.