Pamoka verslui: nuteisė už tai, kad pardavė vaikui petardą

Prieš parduodami vaikams šventines ugneles ir fejerverkus prekeiviai turėtų gerai pagalvoti, ar verta rizikuoti dėl pelno. Sprogus petardai, 10-metis berniukas neteko akies, o neteisėtai ją pardavęs verslininkas sulaukė apkaltinamojo nuosprendžio.

Prekybininkai rizikuoja parduodami sprogmenis vaikams: ir jų sveikata bei gyvybe, ir savo gerove.<br>www.panskliautas.lt nuotr.
Prekybininkai rizikuoja parduodami sprogmenis vaikams: ir jų sveikata bei gyvybe, ir savo gerove.<br>www.panskliautas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas ( www.panskliautas.lt)

Oct 17, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 1:13 PM

Panevėžio apylinkės teismas pirotechnika prekiaujančios bendrovės direktorių 31 metų panevėžietį Vytautą Jušką pripažino kaltu sunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo. Teisiamajam paskirti 3 metai nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu jam uždrausta verstis su pirotechnika susijusia veikla.

Taip pat teismo sprendimu iš teisiamojo ir jo vadovaujamos bendrovės sužeisto vaiko šeimai priteista per 20 tūkst. eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Dar 1,1 tūkst. eurų priteista sumokėti ligonių kasai už sužeistojo gydymą.

Priteistų civilinių ieškinių išieškojimą teismas perdavė Panevėžio apygardos teismui, nagrinėjančiam minėtos bendrovės bankroto bylą, ir Panevėžio miesto apylinkės teismui, nagrinėjančiam V.Juškos asmeninio bankroto bylą.

Jau esame rašę apie paskutinės praėjusių metų dienos rytą įvykusią nelaimę Panevėžyje. 10-metis berniukas uždegė petardą, tačiau nespėjo numesti ir ji sprogo rankose. Vaikas buvo sunkiai sužeistas. Sprogimas sužeidė akį ir ranką.

Nelaimėlis buvo išvežtas į Kauno klinikas, bet medikams nepavyko išsaugoti sužeistos akies.

Tyrimą pradėję policininkai išsiaiškino, kad berniuko rankose sprogo 3 klasės fejerverkas.

Tokio galingumo sprogmenis nusipirkti leidžiama vyresniems nei 18 metų asmenims.

Apklausiami vaikai prisipažino, kad minėtoje parduotuvėje galingas, garsiai sprogstančias „bambioškes“ pirko ne kartą. Kaip nuolatiniai pirkėjai, netgi gaudavo nuolaidų.

Kai kuriems jų fejerverkus parduotuvės darbuotojas pardavė net neklausdamas, kiek jiems metų. Vienas vaikų, pardavėjo paklaustas apie amžių, pasisakė esąs 13-metis ir taip pat netrukdomai nusipirko 3 klasės fejerverkų.

Mažamečiai teisėjui nupasakojo, kaip atrodė jiems pirotechnikos gaminius pardavęs vyriškis.

Įtariamuoju tapęs pirotechnikos gaminių parduotuvės direktorius V.Juška teisme neigė savo kaltę.

Jis teigė mažamečiams 3 klasės fejerverkų nepardavinėjęs ir spėjo, kad jo veidą vaikai galėjo įsidėmėti, kai ateidavo į parduotuvę pasižiūrėti fejerverkų.

Panevėžio apylinkės teismas tokius teisiamojo teiginius vertino kritiškai ir pripažino kaltu sunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo.

Tyrimui vadovavusi prokurorė Valdemara Chodorcevičienė sakė, jog verslininkas prieš keletą metų buvo baustas dėl to, kad pardavė pirotechnikos nepilnamečiams, bet, matyt, nepasimokė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.