Kinijos ekonomikos augimo tempai lėtėja

Kinijos ekonomika trečiąjį metų

Šalies gamybos sektorius rugsėjį toliau traukėsi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šalies gamybos sektorius rugsėjį toliau traukėsi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 9:30 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 7:19 AM

Nors šalies BVP augimas kiek spartesnis nei prognozuota, naujausia statistika, manoma, darys spaudimą politikams spartinti monetarinę politiką siekiant pažaboti sulėtėjimą.

Kinijos ekonomikoje šių metų vasarą buvo pastebimas ypač smarkus akcijų rinkos nestabilumas ir silpni ekonominiai duomenys, sukėlę nerimą viso pasaulio rinkose.

Kaip jau skelbta, šalies gamybos sektorius rugsėjį toliau traukėsi. Importo apimtys praėjusį mėnesį žymiai sumažėjo, o infliacijos lygis smuko iki 1,6 proc. Naujausia statistika sustiprino susirūpinimą dėl spartaus antros didžiausios pasaulio ekonomikos lėtėjimo.

Antrąjį metų ketvirtį, lyginant su praėjusių metų analogišku ketvirčiu, šalies ekonomika išaugo 7 proc., toks pat augimas užfiksuotas ir pirmąjį metų ketvirtį. Šie rodikliai atitiko analitikų prognozes. Ir vis dėlto ekonomistai ragina vyriausybę imtis ryžtingesnių priemonių, nes nestabilumas akcijų rinkose kelia susirūpinimą dėl finansinio chaoso ir galimų socialinių neramumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.