„Vilniaus energija“ atleidžia daugiau nei šimtą darbuotojų

„Vilniaus energija“ ketvirtadienį, spalio 29-ąją, informavo Lietuvos darbo biržą apie planuojamą reorganizaciją, kurios metu darbo neteks 114 Vilniaus trečiosios termofikacinės elektrinės (VE-3) darbuotojų.

Buvo skaičiuota, kad bendrovei teks atleisti apie 200 darbuotojų, bet daugiau nei 80 darbo vietų pavyko išsaugoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Buvo skaičiuota, kad bendrovei teks atleisti apie 200 darbuotojų, bet daugiau nei 80 darbo vietų pavyko išsaugoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-29 12:38, atnaujinta 2017-10-07 02:20

Reorganizaciją įmonė numačiusi atlikti ateinančių metų sausio 1d. Nuo tos datos VE-3 stabdys darbą.

Įstatymai numato, kad darbuotojai apie atleidimą turi būti informuoti mažiausiai prieš du mėnesius, įspėjimo apie darbo sutarties nutraukimą lapelius jie gaus spalio 30 d. Buvo skaičiuota, kad bendrovei teks atleisti apie 200 darbuotojų, bet daugiau nei 80 darbo vietų pavyko išsaugoti.

Sprendimą sustabdyti elektros gamybą kogeneracinėse jėgainėse priėmė Vyriausybė, nutarusi nuo 2016 metų sausio 1 dienos panaikinti Viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kvotas elektrinėms. Energetikos ministerija taip pat viešai paskelbė, kad VE-3 nebėra būtina Vilniaus miestui apsirūpinti šiluma.

Panaikinus VIAP kvotas, Vilniaus trečiosios termofikacinės elektrinės veikla tampa neįmanoma, nes šios jėgainės įrenginių technologinė schema neleidžia gaminti šilumos negaminant elektros energijos.

„Jei Savivaldybė apsispręstų atleidžiamus žmones įdarbinti „Vilniaus šilumos tinkluose“ ar kitose įmonėse, o jie su tokiu siūlymu sutiktų, šiomis dienomis gaunami įspėjimo apie darbo sutarties nutraukimą lapeliai kelio tam neužkirstų“, – sakė „Vilniaus energijos“ personalo direktorė Renata Mikšytė.

Anot jos svarbiausia, kad perimamiems darbuotojams nenutrūktų darbo stažo skaičiavimas, būtų išsaugotos kitos socialinės garantijos.

Jeigu „Vilniaus šilumos tinklai“ atsisakytų išsaugoti Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę eksploatuojančius aukštos kvalifikacijos darbuotojus, „Vilniaus energija“ jau yra suformavusi virš 1,5 mln. eurų fondą išeitinėms kompensacijoms išmokėti.

Jei darbuotojų neperims „Vilniaus šilumos tinklai“ ir prireiks išeitinių kompensacijų, jos priklausys nuo darbo stažo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.