Įmonės direktorė sumokės tūkstančius eurų neįgaliam darbininkui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas darbe susižalojusiam vyrui iš likviduotos įmonės direktorės priteisė beveik 22 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Teismas konstatavo, kad netinkamai organizuodama kasdienę bendrovės veiklą ir neužtikrindama darbuotojams saugių darbo sąlygų, ji turi pareigą atlyginti žalą, kai juridinis asmuo likviduotas dėl bankroto.

Nuo perdangos nukritęs mūrininkas tapo neįgalus ir nedarbingas, negali savarankiškai judėti.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Nuo perdangos nukritęs mūrininkas tapo neįgalus ir nedarbingas, negali savarankiškai judėti.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:40 AM

Statybos įmonėje nuo perdangos nukritęs mūrininkas tapo neįgalus ir nedarbingas, negali savarankiškai judėti, yra paralyžiuotas ir jam būtina nuolatinė slauga. Už darbo saugos pažeidimus buvo nuteista įmonės direktorė, o statybų bendrovė bankrutavo.

Pagal galiojantį teisinį reguliavimą dėl nelaimingo atsitikimo darbe žalą patyręs asmuo gali kreiptis į darbdavį, o ne į tiesiogiai žalą padariusį asmenį – darbuotoją. Kasacinio teismo teisėjų kolegijos nuomone, tokia nuostata įmonės bankroto atveju nepasiekia tikslo dėl veiksmingos nukentėjusiųjų apsaugos.

Išplėstinė teisėjų kolegija, atsižvelgdama į būtinybę apsaugoti nukentėjusiojo interesus, pažymėjo, kad tais atvejais, kai įmonė, atsakinga už žalos atlyginimą, tačiau jos neatlyginusi, likviduojama dėl bankroto, darbdavio atsakomybės už darbuotojo veiksmais padarytą žalą taisyklė turi būti aiškinama ne kaip naikinanti žalą sukėlusio asmens atsakomybę, bet kaip įtvirtinanti papildomas garantijas nukentėjusiajam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.