Dėl Darbo kodekso Seime – visiškas chaosas

[[ge:lrytas:lrytas:2849266]]

Seimas tebesvarsto birželį Vyriausybės pateiktą DK projektą, kuriame nėra Trišalėje taryboje padarytų pakeitimų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Seimas tebesvarsto birželį Vyriausybės pateiktą DK projektą, kuriame nėra Trišalėje taryboje padarytų pakeitimų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2015, 8:50 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:48 PM

Profesinių sąjungų atstovai priversti vaikščioti pas atskirus Seimo narius ir prašyti, kad jie registruotų įstatymo pakeitimų, o darbdaviai abejoja, ar bus susidorota su užduotimi, nes tenka dirbti su bent keturiais skirtingais Darbo kodekso projekto variantais.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas Trišalėje taryboje Gediminas Rainys teigė, kad šiuo metu galima kalbėti apie bent keturis kodekso variantus: mokslininkų grupės pateiktą Vyriausybei, po derinimų su ministerijomis Vyriausybės pateiktą Seimui, aprobuotą Trišalėje taryboje ir galiausiai – variantą su Seimo Teisės departamento ir kitomis pastabomis.

G.Rainys Seimo nariams siūlytų kaip pagrindinį DK projektą laikyti tą, dėl kurio sutarė Trišalė taryba, tačiau tai – jau pačių parlamentarų reikalas.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė socialdemokrate Kristina Miškinienė sakė, kad Darbo kodekso projektui yra apie 200 puslapių siūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.