Naujasis Darbo kodeksas nuo 2016 metų neįsigalios?

Daug ginčų sukėlęs darbo

Svarstomas Darbo kodeksas kelia daug aistrų.<br>123rf nuotr.
Svarstomas Darbo kodeksas kelia daug aistrų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:23 PM

Kristina Miškinienė sako, kad nauja tvarka darbdaviams ir darbuotojams anksčiausiai galėtų būti pradedama taikyti nuo 2016 metų vidurio, bet ne anksčiau, o kai kurios nuostatos įsigalios tik nuo 2017 metų ar net 2018 metais.

„Ne, tikrai ne (neįsigalios – BNS),“ – BNS trečiadienį teigė komiteto pirmininkė, po pirminio Darbo kodekso svarstymo komitete.

Pasak jos, greitas įsigaliojimas negalimas, nes nebus spėta pasiruošti kai kurių nuostatų įgyvendinimui.

„Daug yra dalykų, kurie neužtikrinti pinigais, nėra tam numatyta lėšų nei kitų metų valstybės, nei „Sodros“ biudžetuose“, – tvirtino K.Miškinienė.

Daugiausia abejonių, pasak parlamentarės, yra dėl išeitines kompensacijas atleistiems iš darbo žmonėms turėsiančio mokėti fondo veiklos pradžios.

„Nėra projekto, nėra pinigų ir greičiausiai jis (fondas – BNS) ims funkcionuoti nuo 2017 metų sausio“, – teigė parlamentarė.

Taip pat, pavyzdžiui, kolektyvinių darbo sutarčių, sudarytų pagal iki šiol galiojančią tvarką, galiojimas numatomas iki 2018 metų vasaros.

Socialinių reikalų ir darbo komitetas, kuris teiks Seimui pagrindinę išvadą dėl socialinio modelio, trečiadienį pradėjo pirmuosius naujojo Darbo kodekso ir jam pateiktų pataisų svarstymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.