Po ilgo laiko – pirmas rusų ir lietuvių pokalbis apie verslą

„Verslas tik teoriškai yra apolitiškas, o praktiškai jis labai dažnai politizuojamas, ypač pastaruoju metu“, – per Rusijos ir Lietuvos atstovų susitikimą ES atstovybės Rusijoje vadovo Vygaudo Ušacko rezidencijoje Maskvoje sakė Rusijos pramonininkų verslininkų sąjungos prezidentas Aleksandras Šochinas.

„Svarbiausia, kad tunelio gale matyti šviesa, ir netgi traukinys ten yra“, – sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas R.Dargis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Svarbiausia, kad tunelio gale matyti šviesa, ir netgi traukinys ten yra“, – sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas R.Dargis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, specialiai lrytas lt – iš Maskvos

2015-11-11 16:34, atnaujinta 2017-10-04 20:23

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis bei Lietuvos ambasadorius Maskvoje Remigijus Motuzas.

Tokių Rusijos ir Lietuvos atstovų susitikimų nebuvo dvejus metus.

Tačiau A.Šochinas mano, kad netrukus padėtis pasikeis: „Daug užsienio verslo bendruomenių laukia signalo, kad „jau galima“.

Lietuviams jis pasiūlė net esant dabartinėms sudėtingoms politinėms aplinkybėms ieškoti ir rasti būdus palaikyti dalykinius ryšius.

Anot jo, perspektyvus ir bendradarbiavimas su trečiosiomis šalimis.

„Gerai būtų, jei ekonominis Šilko kelias driektųsi per Rusiją ir per Klaipėdą“, – sakė jis. Ir pridūrė, kad nebūtų pamirštos ir Latvija bei Estija.

Tačiau pokalbio metu neišvengta ir ginčų. A.Šochinas užsiminė, kad iš visų šalių, kurios paskelbė Rusijai sankcijas, vienintelės JAV nesumažino prekybos su Rusija masto. V.Ušackas paprieštaravo, kad taip nutiko tik dėl senų sutarčių pirkti orlaivius „Boeing“. A.Šochinas sutiko.

„Po dvejų metų pertraukos turėjome gerą galimybę pasikeisti nuomonėmis, kur mes dabar esame. Yra abipusis noras bendradarbiauti. Todėl tos aštrios problemos, kurios iškilusios prieš mus, galiausiai yra laikinos. Svarbiausia, kad tunelio gale matyti šviesa, ir netgi traukinys ten yra“, – sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.