Darbo paieškos Rusijoje: kam siūloma didžiausia alga?

Apsaugos darbuotojai ir netradicinės medicinos atstovai – patys paklausiausi darbuotojai Rusijoje krizės metu. Apsaugininkų paklausa spalį išaugo 8 procentais. O štai tradicinių paslaugų sektoriaus atstovų reikia vis mažiau, tad konkurencija dėl darbo vietos pučiasi.

Tarp laisvų vietų specialistams, kuriems keliamas vienų metų patirties reikalavimas ir siūloma aukščiausia alga, – darbas osteopatams.<br>123rf nuotr.
Tarp laisvų vietų specialistams, kuriems keliamas vienų metų patirties reikalavimas ir siūloma aukščiausia alga, – darbas osteopatams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-12 09:36, atnaujinta 2017-10-04 19:08

Spalį pirmą kartą per pusmetį sumažėjo darbdavių užklausos įdarbinimo įstaigoms – net 12 procentų. Kad darbuotojų reikia mažiau, parodė Rusijos personalo tyrimų centro „Superjob“ ataskaita.

Populiariausių profesijų dešimtukas jau kuris laikas nesikeičia. Kiek mažiau laisvų vietų siūloma pardavimų, darbininkų, transporto ir logistikos, turizmo sektoriuose. Tai, anot gazeta.ru, rodo, kad krizė dar pasunkėjo, nors valdžia ir tikina, kad dugnas pramuštas ir jau matyti stabilizavimosi ženklų.

Kur kas aktyviau, anot „Superjob“, darbo pastaraisiais mėnesiais ieško išgaunamosios pramonės atstovai, taip pat reikšmingai padidėjo ir skaičius tų, kurie norėtų dirbti marketingo, paslaugų ir pirkimų srityje.

Tačiau labiausiai krizę atspindi padėtis saugos srityje. 7,5 proc. išaugo norinčiųjų dirbti apsaugininkais būrys. Ir tai sutampa su darbdavių poreikiais. Siūlomų darbo vietų šioje srityje skaičius per spalį išaugo 7,8 proc. Apsaugininkų labiausiai reikia parduotuvėms. Kaip rašo gazeta.ru, panašu, kad prekybos vietų šeimininkai baiminasi vagysčių.

Rusijos portalas giria šį darbą: stabilu, ramu, duodama uniforma, nemokamos ryšio priemonės ir lengvai pasiekiamas internetas.

Tarp laisvų vietų specialistams, kuriems keliamas vienų metų patirties reikalavimas ir siūloma aukščiausia alga, – darbas osteopatams. Jiems siūlomas 170 tūkst. rublių (2460 eurų) atlyginimas. Osteopatija – netradicinės medicinos kryptis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.