„Vičiūnų grupė“ įsigytą „Respublikos“ viešbutį nugriaus

Bendrovė „Kauno saulėtekis“, kuri priklauso „Vičiūnų grupei“, įsigijo nebaigtą statyti viešbutį Karaliaus Mindaugo prospekte, Kaune.

„Respublika“ grečiausiai bus nugriauta.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Respublika“ grečiausiai bus nugriauta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 6:23 AM

Šis 38-uoju numeriu pažymėtas pastatas iki šiol priklausė bendrovei „Kauno arka“. Pastato-vaiduoklio reputacija pagarsėjęs objektas buvo statomas 1988–2003 metais, o vėliau jo statybos darbai nutraukti ir iki šiol neatnaujinti.

„Esame iš tų, kurie mėgsta pokyčius. Tikimės, kad šis sandoris taps naudinga verslui investicija.“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.

Pasak Š. Matijošaičio, kol kas dar svarstoma, kokia galėtų būti šio nebaigto pastato paskirtis. Greičiausiai pastatas bus nugriautas. Ši vieta vertinama kaip potenciali biurų komplekso erdvė. Ateityje planuojama perkelti „Vičiūnų grupės“ centrinį biurą į naujas patalpas.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis neatskleidė sandorio vertės, o apie investicijas kalbėti dar esą per anksti.

„Reikia šiek tiek laiko galutinai nuspręsti, kas bus daroma su šiuo vaiduokliu“, – portalui lrytas.lt kalbėjo V.Matijošaitis. Vis tik didžiausia tikimybė kad apleistas statinys bus nugriautas ir bus statomas naujas biurų pastatas, kuriame įsikurs ir „Vičiūnų grupės“ būstinė.

Pasak V.Matijošaičio, vietos naujam pastatui buvo ieškota porą metų – dar svarstytos vietos Savanorių prospekte, Jonavos gatvėje.

„Vienu šūviu norime nušauti du zuikius – įmonė turės biurą itin patrauklioje miesto vietoje ir išvalysime miestą nuo vaiduoklio“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Jo skaičiavimais, tokio masto projektui reikės nemažai laiko, o griauti pastatas gali būti pradėtas po metų. 

Nebaigtas statyti viešbutis Karaliaus Mindaugo pr. 38 viešoje erdvėje buvo vadinamas vienu iš didžiausių Kauno skaudulių. Pastaruosius keletą metų viešbučio statybų teritorija ir apleistas pastatas nebuvo gerai apsaugoti, jie kėlė nemažai pavojų jo kaimynams bei praeiviams, sykį čia buvo kilęs gaisras.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.