Pareiškėjai turi pranešti apie pasikeitusias sklypų ribas

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) atkreipia Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) su plotu susijusių priemonių dalyvių bei tiesiogines išmokas gaunančių ūkininkų dėmesį, kad nepamirštų informuoti apie pasikeitusias kontrolinių žemė ūkio sklypų (KŽS) ribas.

Ūkininkų turi nepamiršti informuoti apie pasikeitusias kontrolinių žemė ūkio sklypų (KŽS) ribas.<br>Shutterstock nuotr.
Ūkininkų turi nepamiršti informuoti apie pasikeitusias kontrolinių žemė ūkio sklypų (KŽS) ribas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 1:29 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:43 AM

Ūkininkai, kurie, pasibaigus 2015 metų žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimui, netinkamus paramai skirti plotus pertvarkė į tinkamus, iki š. m. gruodžio 1 dienos privalo apie tai informuoti Žemės ūkio ir kaimo verslo informacijos centrą.

„Jei pasibaigus einamųjų metų deklaravimui pareiškėjai pakeitė KŽS ribas, t. y. išnaikino piktžoles, iškirto medžius, išrovė kelmus ir išvežė nupjautus medžius bei jų liekanas, sutvarkė akmenų krūvas ar kitaip sutvarkė paramai netinkamus plotus, jie turėtų iš anksto pranešti apie šiuos pasikeitimus“, – aiškina NMA Žemės ūkio paramos departamento vyr. specialistė Sigutė Stakvilevičienė.

2016 m. į išmokas už tinkamus paramai tapusius plotus galės pretenduoti tik patikslinę KŽS ribas pareiškėjai.

Informuoti apie pasikeitimus – internetu

KŽS pasikeitimai turėtų būti nurodyti elektroniniu būdu išankstinių KŽS ribų aprašymų modulyje. Taip pat šiame modulyje turi būti aprašytas ir netinkamų paramai plotų atsiradimas, pvz., pastatytas naujas pastatas, iškastas tvenkinys ir kt.

Aprašyti KŽS ribų pasikeitimus elektroniniu būdu gali pats pareiškėjas savarankiškai (prisijungęs per e-valdžios vartus) arba padedamas seniūnijos ar konsultavimo biuro darbuotojo. Tai privalu padaryti iki š. m. gruodžio 1 d.

Laiku informuoti apie pasikeitusias KŽS ribas raginami ir KPP priemonių „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, „Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitokių specifinių kliūčių“ dalyviai.

Daugiau informacijos www.nma.lt Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk www.facebook.com/nacionalinemokejimoagentura.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.