Turgavietėse prekiauti gyvomis kiaulėmis draudžiama

Kalvarijos valstybinės

Lietuvoje nuo šių metų pradžios užregistruotas 91 AKM atvejis laukinėje faunoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje nuo šių metų pradžios užregistruotas 91 AKM atvejis laukinėje faunoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-23 15:36, atnaujinta 2017-10-03 06:20

Siekiant patikrinti, kaip įgyvendinamos afrikinio kiaulių maro (AKM) stebėsenos ir kontrolės priemonės, inspektoriai su policijos pareigūnais patikrino įtarimų sukėlusį automobilį šalia Kalvarijos miestelio turgavietės ir nustatė, kad jame atvežti parduoti keturi maždaug šešių savaičių paršeliai, neženklinti ausų įsagais ir be veterinarijos gydytojo išduoto pažymėjimo.

Už nustatytus ūkinių gyvūnų registravimo ir ženklinimo pažeidimus Kalvarijos VMVT inspektoriai nelegaliam paršelių pardavėjui surašė Administracinių teisės pažeidimų protokolą ir supažindino su reikalavimais, kad turgavietėse prekiauti gyvomis kiaulėmis yra draudžiama.

„Tokie patikrinimai atliekami kartu su policijos pareigūnais, nes gauname signalų apie nelegaliai vykdomą prekybą turgavietėse ir jų prieigose. Deja, vis dar pasitaiko žmonių, nežinančių apie galiojančius draudimus. Stengiamės informuoti ūkininkus ir kitus prekiaujančius žmones, kad prekyba gyvomis kiaulėmis turgavietėse uždrausta visoje Lietuvoje“, – sako Kalvarijos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Artūras Šimkus.

ELTA primena, kad Lietuvoje nuo šių metų pradžios užregistruotas 91 AKM atvejis laukinėje faunoje. Iš 109 maru užsikrėtusių šernų 54 rasti nugaišę, o 55 sumedžioti.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena gyventojams, kad radus nugaišusį šerną, reikia nedelsiant pranešti visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40403 arba informuoti teritorinę valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.