Rusijoje – siūlymas nutraukti skrydžius tarp Rusijos ir Turkijos

Rusijos Dūmoje išsakytas pasiūlymas nutraukti susisiekimą oru tarp Rusijos ir Turkijos. Šitaip vienos partijos lyderis reagavo į tai, kad antradienį Turkijos oro pajėgos numušė Rusijos karinį bombonešį Su-24. Rusijos užsienio reikalų ministras patarė rusams nevykti į Turkiją. O kelionių organizatoriai, nelaukdami oficialaus draudimo, pristabdė kelionių pardavimą.

Turkija – viena populiariausių poilsio krypčių tarp Rusijos turistų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkija – viena populiariausių poilsio krypčių tarp Rusijos turistų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos Dūmoje – siūlymas nutraukti susiekimą oru su Turkija.<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos Dūmoje – siūlymas nutraukti susiekimą oru su Turkija.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 24, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:38 AM

Teisingos Rusijos partijos lyderis Nikolajus Levičevas paprašė Rusijos oro transporto agentūros apsvarstyti galimybę nutraukti susisiekimą tarp dviejų šalių, skelbia newsru.com

„Prašau jus apsvarstyti galimybę nedelsiant visiškai nutraukti susisiekimą oru tarp Rusijos ir Turkijos, kol nebus priimtos tinkamos priemonės, kurios pašalintų galimus terororistinės grėsmės šaltinius Turkijos oro uostuose“, – kalbėjo N.Levičevas.

Dūmos narys savo prašymą pagrindė tuo, kad Turkijos oro bendrovė „Turkish Airlines“ vykdo skrydžius iš Turkijos į regionus, kuriuose, anot jo, didelė terorizmo grėsmė, o iš tų pačių oro uostų Turkijoje skraido ir Rusijos orlaiviai į įvairius Rusijos miestus.

Netrukus Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad teorizmo grėsmė Turkijoje ne mažesnė nei Egipte, tad jis patarė Rusijos piliečiams atsisakyti kelionių į šią šalį. Šitaip skelbia Rusijos naujienų agentūra TASS.

Šį mėnesį Rusija nusprendė sustabdyti ir visus skrydžius į Egiptą po to, kai spalio 31 dieną Sinajaus pusiasalio šiaurinėje dalyje nukrito oro bendrovės „Kogalymavia“ lėktuvas, skraidinęs Rusijos turistus.

Tiesa, Rusijos gyventojų valdžios draudimas nesustabdė – jie Egipto kurortus pasiekia iš Minsko oro uosto. Tačiau Rusija užsimojo sugriežtinti tvarką ir išvis neleisti savo piliečiams vykti į Egiptą per kitas šalis.

Turkija ir Egiptas – vienos populiariausių poilsio vietų tarp Rusijos turistų.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.