Aiškėja, kas rusams pakeis Egiptą ir Turkiją

Turistai iš Rusijos buvo labai svarbūs tiek Egiptui, tiek Turkijai. Šios šalys sukūrė visą insfrastruktūrą atvykėliams iš Rusijos, turizmo sektoriaus darbuotojai išmoko rusų kalbą. Kaip skelbia naujienų agentūra AP, be atostogų Egipte ar Turkijoje likusius rusus jau užsimojo prisivilioti Izraelis. O Rusijos valdžia kalba ir apie Vietnamą, tačiau labiausiai rūpinasi vietos turizmo stiprinimu.

Be atostogų Egipte ar Turkijoje likusius rusus jau užsimojo prisivilioti Izraelis. O Rusijos valdžia kalba ir apie Vietnamą, tačiau labiausiai rūpinasi vietos turizmo stiprinimu.<br>AFP/Scanpix, G.Šiupario nuotr.
Be atostogų Egipte ar Turkijoje likusius rusus jau užsimojo prisivilioti Izraelis. O Rusijos valdžia kalba ir apie Vietnamą, tačiau labiausiai rūpinasi vietos turizmo stiprinimu.<br>AFP/Scanpix, G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:58 PM

Nutraukus susisiekimą oru tarp Rusijos ir Egipto, o Rusijos valdžiai savo piliečiams primygtinai patarus susilaikyti nuo kelionių į Turkiją susitraukė poilsio krypčių skaičius.

Rusijos turistams pritraukti Izraelio turizmo ministerija numatė skirti 10 mln. šekelių (2,6 mln. JAV dolerių). Pinigai bus leidžiami reklamos kampanijai. Šitaip pranešė Izraelio turizmo ministerijos atstovas Michalas Gerstleris.

Ne visi įpirks

Maskvoje šią savaitę bus sukviesti visų didžiausių Rusijos turizmo organizatorių atstovai, pranešė NEWSru.Israel.

Anot M.Gerstlerio, Izraelis, besididžiuojantis savo kurortu Elatu, susitelks į Rusijos turistus jau artimiausią mėnesį ir per tą trumpą laiką pamėgins sukurti alternatyvą Egiptui bei Turkijai.

Poilsio kainos Izraelyje aukštesnės nei Egipte, tačiau, kaip pranešama, Izraelio viešbučiai pasirengė taikyti nuolaidas. Tiesa, net ir tokiu atveju Izraelio atstovai supranta, kad ne visiems rusams, skraidžiusiems į Egiptą, atostogos Izraelyje bus įperkamos.

Ne tik Izraelis, bet ir Vietnamas

Izraelis siekia susigrąžinti ir tuos rusus, kurie kadaise noriau lankydavo šią šalį. Tarkime, nuo 2014 metų lapkričio iki 2015 metų kovo turistų iš Rusijos srautas susitraukė 25 proc.

Izraelio turizmo ministerijos duomenimis, 2014-aisiais rusai užėmė antrą vietą pagal turistų, lankančių Izraelį, skaičių. Rusijos turistai sudarė 17 proc. visų Izraelio turistų – apie 600 tūkst. žmonių. O tai vienu procentu mažiau nei turistų iš JAV. Izraelis tikisi, kad rusų padaugės Elate ir tam padės čia statomas oro uostas, kuris turėtų pradėti veikti 2016-aisiais.

Kaip alternatyvą Rusijos valdžia numato ir Vietnamą. Šitaip neseniai pranešė ekonominės plėtros viceministras Aleksejus Lichačevas. Jis pasiūlė savo kolegoms Vietname apie tai pagalvoti.

Kaltas nusilpęs rublis

Tiesa, naujienų portalas newsru.com atkreipia dėmesį, kad rusų turizmas užsienyje traukiasi jau kuris laikas, dar prieš užkertant kelius į Egiptą ir Turkiją. Priežastis – nusilpęs rublis. Anot Turizmo operatorių asociacijos viceprezidento Dmitrijaus Gorino, rusai 30 proc. dažniau renkasi poilsį pačioje Rusijoje.

„Vasarą kelionės paketas užsienio kurorte 3 žvaigždučių viešbutyje kainavo 60–70 tūkst. rublių dviem. O analogiškas paketas Sočyje – 30–35 tūkst. rublių“, – lygino D.Gorinas.

„Interfax“ duomenimis, Ispaniją šiemet sausį–rugsėjį aplankė 806,4 tūkst. rusų. Tai yra 36 proc. mažiau nei tuo pat metu 2014-aisiais. Srautas į Bulgariją, šios šalies Nacionalinio statistikos instituto duomenimis, rugsėjį susitraukė 31,1 tūkst. žmonių, o tai 26 proc. mažiau nei tą patį mėnesių 2014-aisiais.

Rusijos turizmo agentūros vadovo Olego Safonovo manymu, perorientavus srautą nuo turizmo užsienyje prie vietinio vietos turistų skaičius pasiektų 4 milijonus.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas