Amerikos specialistų žvalgytuvės – pieno ir mėsos įmonėse

Šią savaitę Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT)

Amerikos šalių specialistų delegacija lankėsi „Biovela“ mėsos perdirbimo padalinyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Amerikos šalių specialistų delegacija lankėsi „Biovela“ mėsos perdirbimo padalinyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:30 PM

Lietuvoje svečiavosi dešimties žmonių grupė, kurios sudėtyje buvo Europos Komisijos, Kosta Rikos, Hondūro, Gvatemalos, Panamos ir Salvadoro kompetentingų institucijų specialistai.

Susitikimo metu svečiai pateikė prezentacijas apie savo šalyse sprendžiamus maisto ir veterinarijos klausimus, išklausė Lietuvos specialistų pasisakymų.

Su VMVT funkcijomis, tikslais ir vykdoma valstybine kontrole delegacijos narius supažindino bei atsakė į jiems rūpimus klausimus VMVT direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas, Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotoja Kristina Stakytė, Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas, Pasienio maisto ir veterinarijos kontrolės skyriaus vedėjas Egidijus Pumputis.

Amerikos šalių specialistų delegacija lankėsi Kaune, bendrovės „Pieno žvaigždės“ filiale – įmonėje „Kauno pienas“, Utenoje, mėsos perdirbimo įmonėje „Utenos mėsa“ ir „Biovela“ mėsos perdirbimo padalinyje.

„Šią mokomąją kelionę organizavo Europos Komisijos Prekybos generalinis direktoratas. Ji skirta supažindinti Centrinės Amerikos šalių specialistus su Pasaulinės prekybos organizacijos susitarimo dėl sanitarinių ir fitosanitarinių priemonių taikymo (SPS susitarimas) įgyvendinimu Europos Sąjungos (ES) valstybėse.

Bendradarbiavimas su šio regiono šalimis intensyvėja, Lietuva taip pat stiprina verslo ryšius. Vien šiais metais Lietuvos pieno perdirbimo įmonei „Žemaitijos pienas“ suteikta teisė eksportuoti savo produkciją į Kostą Riką, iš Lietuvos į Panamą pradėti eksportuoti žuvininkystės produktai“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Pagal SPS susitarimą, Europos Komisija Centrinės Amerikos šalių specialistų delegacijai buvo numačiusi apsilankymą dviejose ES valstybėse – Lietuvoje ir Italijoje. Pasisvečiavę mūsų šalyje, vakar po pietų svečiai išskrido į Milaną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.