„Lufthansa“ bėga nuo streikų – sutarė su 30 tūkst. darbuotojų

Vokietijos oro transporto bendrovė „Lufthansa“, siekdama išvengti tolesnių streikų, susitarė su 30 tūkst. antžeminės tarnybos darbuotojų dėl atlyginimų, praneša BBC.

Ginčas tarp „Lufthansa“ ir jos darbuotojų, kilęs dėl atlyginimų ir pensijų išmokų, trunka jau apie dvejus metus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ginčas tarp „Lufthansa“ ir jos darbuotojų, kilęs dėl atlyginimų ir pensijų išmokų, trunka jau apie dvejus metus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 9:01 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:09 AM

Pagal susitarimą, pasiektą su paslaugų sektoriaus profsąjunga „Verdi“ šeštadienį, numatyta išmokėti vienkartinę išmoką 2250 eurų ir 2,2 proc. padidinti atlyginimus darbuotojams, dirbantiems maitinimo, informacinių technologijų, krovinių administravimo ir remonto darbų sektoriuose.

Lapkritį ilgiausias“Lufthansa“ streikas per visą oro linijų istoriją sutrikdė 500 tūkst. keleivių planus.

Tačiau didžiausioms Europos oro linijoms vis dar reikia susitarti su lėktuvų įgulų nariais, kurie lapkričio pradžioje paskelbė savaitės trukmės protesto akciją, ir lakūnais.

Ginčas tarp „Lufthansa“ ir jos darbuotojų, kilęs dėl atlyginimų ir pensijų išmokų, trunka jau apie dvejus metus.

Bendrovė, siekianti sumažinti išlaidas, kad galėtų konkuruoti su pigių skrydžių oro linijomis ir Persijos įlankos vežėjomis, trečiadienį susitinka su Skrydžių palydovų profsąjunga (UFO) ir paslaugų sektoriaus profsąjunga „Verdi“, siekdama išspręsti užsitęsusį ginčą.

Kaip BBC sakė „Lufthansa“ atstovas spaudai, tolesnių streikų šiuo metu nenumatoma.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.