Nėra skrydžių į Turkiją ir Egiptą – nėra ir milijardinių pajamų

Rusijos oro uostams – neramus laikas. Iš jų kylantys lėktuvai nebesuka nei link Turkijos, nei link Egipto. Skaičiuojama, kad dėl to, jog Rusijos valdžia uždraudė skrydžius šiomis kryptimis, per metus šalies oro uostai neteks maždaug 5 mlrd. rublių pajamų.

Rusijos skrydžių bendrovėms uždrausta skraidinti keleivius į Turkiją bei Egiptą.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Rusijos skrydžių bendrovėms uždrausta skraidinti keleivius į Turkiją bei Egiptą.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:03 AM

Anot Maskvos „Domodedovo“ oro uosto direktoriaus pavaduotojo Deniso Nuždino, pajamos iš skrydžių į Turkiją bei Egiptą sudarė maždaug penktadalį šalies oro uostų apyvartos.

Be to, laineriams nebegalima skraidyti ir į Ukrainą. O tai taip pat nepapildo skrydžių organizatorių pajamų krepšelio. Anot D.Nuždino, skrydžiai į Turkiją sudarė maždaug 10 proc. Rusijos oro uostų pajamų, reisai į Egiptą – apie 8 proc., į Ukrainą – maždaug 2 proc.

Apie tai pranešė naujienų agentūra „TASS“ – ją cituoja naujienų portalas newsru.com.

Vidiniai skrydžiai nuostolių nekompensuos

D.Nuždino nuomone, vargu, ar praradimus kompensuos pajamos, gaunamos už vidinius skrydžius. Praradimai yra daug didesni, nei uždirbama skraidant po Rusijos teritoriją.

Rusijos valdžia skrydžius į Egiptą apribojo po to, kai spalio 31 dieną Sinajuje nukritus laineriui A321, žuvo 224 žmonės.

„Kogalymavia“ oro linijoms priklausęs laineris skraidino turistus iš Hurgados – Šarm aš Šeicho oro uosto į Sankt Peterburgą. Rusijos tarnybos nustatė, jog tai buvo teroro aktas – lėktuve buvo susprogdintas sprogmuo.

Rusijos valdžia nutarė, kad Rusijos lėktuvams nesaugu skraidyti į Egiptą – kad egzistuoja didelė teroro pavojaus grėsmė. Juolab kad netrūko gandų, esą Egipto oro uostuose saugumo tarnybos dirba atmestinai.

Visi užsakomieji skrydžiai į Turkiją buvo uždrausti tuo pat metu, kai Rusija įvedė sankcijas Turkijai. Tai buvo jos reakcija į lapkričio 24-ąją Turkijos oro pajėgų numuštą Rusijos karinį bombonešį Su-24.

Rusijos skrydžių bendrovėms nutraukti skrydžius į Ukrainą buvo liepta spalio 25-ąją. Ukraina netruko atsakyti tuo pačiu. Lapkritį Ukrainos valdžia uždraudė Rusijos lėktuvams kirsti šios šalies oro erdvę.

Turistai skrenda ten, kur jiems reikia

Anksčiau buvo skelbiama, kad Rusijos turistinių kelionių operatoriai, uždraudus skrydžius į Egiptą, prarado apie 1,5 mlrd. rublių pajamų. Ir šie skaičiai dar nėra galutiniai. Jei draudimas galios dar du tris mėnesius, turizmo verslas patirs apie 13 mlrd. rublių nuostolio.

Tiesa, Rusijos gyventojų valdžios draudimas nesustabdė – jie Egipto kurortus pasiekia iš Minsko oro uosto. Tačiau Rusija užsimojo sugriežtinti tvarką ir išvis neleisti savo piliečiams vykti į Egiptą per kitas šalis.

Turkija ir Egiptas – vienos populiariausių poilsio vietų tarp Rusijos turistų.

Parengė Audrė Srėbalienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.