Už kelionę su „Uber“ – 750 eurų. Ar tai įmanoma Lietuvoje?

Jei manote, jog grįždami namo taksi Naujųjų metų naktį išleidote daug, įdėmiai perskaitykite šią istoriją. Edmontono mieste Kanadoje gyvenantis Matthew Lindsay už savo valandos kelionę „Uber“ automobiliu sumokėjo beveik 750 eurų. Kelionės kaina kartais gali šokiruoti ir neatidžius „Uber“ klientus Lietuvoje.

Nors bendras kelionės atstumas ir siekė 63 kilometrus, tokia suma vis tiek skamba absurdiškai – už panašias keliones nukentėjusysis anksčiau mokėdavo apie 50 eurų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Nors bendras kelionės atstumas ir siekė 63 kilometrus, tokia suma vis tiek skamba absurdiškai – už panašias keliones nukentėjusysis anksčiau mokėdavo apie 50 eurų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 11:05 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:42 PM

Iš vestuvių su draugais važiavęs M.Lindsay „CTV Edmonton News“ teigė net nenutuokęs, kad būtent tiek sumokės už 60 minučių kelionę. Tol, kol jos nebaigė.

„Aš galėčiau apkeliauti visą pasaulį už tokią sumą, tačiau važiavau iš vieno miesto galo į kitą“, – sakė jis.

Kalta dinaminė kainodara

Nors bendras kelionės atstumas ir siekė 63 kilometrus, tokia suma vis tiek skamba absurdiškai – už panašias keliones nukentėjusysis anksčiau mokėdavo apie 50 eurų.

Stardard.co.uk pakalbintas „Uber“ atstovas didelės kainos klaida nelaiko – tai kompanijos taikomos dinaminės kainodaros padarinys. Kai norinčiųjų pasinaudoti „Uber“ paslaugomis skaičius išauga ir dirbantys vairuotojai nesuspėja patenkinti poreikio, įmonė automatiškai siūlo klientams mokėti daugiau ir sulaukti automobilio greičiau.

Apie tai klientai esą yra nuolat informuojami. Vis dėlto „Uber“ atstovas patikino – pusė kelionės kainos M.Lindsay buvo grąžinta.

Pradėta taikyti ir Lietuvoje

Atidesniems reikėtų būti ir lietuviams. Prieš pat Kalėdas „Uber“ Vilniuje taip pat pristatė dinaminę kainodarą. Įmonės siųstame naujienlaiškyje informuojama, jog suintensyvėjusi pavėžėjimo paslaugų paklausa automatiškai padidina važiavimo įkainius ir taip skatina daugiau „Uber“ partnerių – vairuotojų prisijungti ir pavėžėti keleivius iki kelionės tikslo.

Kai paklausa padidėja, „Uber“ įveda kainos daugiklį, kuris keičiasi kas penkias minutes. Jei laukimo laikas didėja – daugikliai kyla, jei laukimo laikas trumpėja – daugikliai mažėja.

Pakeleiviams suteikiama galimybė ir užsisakyti pranešimą, kurį gaus kainoms grįžus į įprastą lygį.

Parengė Eimantas Mikšys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?