Mokiniams maistas – iš senų produktų ir su skonio stiprikliais

Mokinius maitinančiose valgyklose triūsiantys privačių bendrovių virėjai dirba anaiptol ne taip, kaip derėtų. Patiekalams gaminti nesibodi naudoti pasenusių produktų, pagardina padažais su skonio stiprikliais, o pusryčiams išverda prasčiausios kokybės dešrelių – iš mėsos, nuplaktos nuo kaulų.

Mokinius maitinti įsigudrino net įmonės, tokiai veiklai neturinčios leidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Mokinius maitinti įsigudrino net įmonės, tokiai veiklai neturinčios leidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 6:12 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:02 PM

Dėl besikartojančių pažeidimų tvarkant maistą ir higienos reikalavimų nepaisymo, laikinai sustabdyta dviejų Vilniaus mokyklų – Žaros gimnazijos ir Mindaugo vidurinės mokyklos valgyklų veikla.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, patikrinę bendrovę „Skonio intriga“, ruošusią maistą Žaros gimnazijos moksleiviams, nustatė, kad šioje valgykloje nefunkcionavo savikontrolės sistema. Joje rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Anot inspektorių, maitinimas buvo organizuojamas ne pagal patvirtintus valgiaraščius, gamyboje naudoti produktai su neleistinais priedais (pomidorų padažas su saldikliais E 950 ir E 951, virtos dešrelės, kurių sudėtyje buvo mechaniškai atskirtos mėsos ir kt.).

Patalpoms ir inventoriui trūko švaros ir tvarkos. Žaliavų ir gatavos produkcijos lentelės bei pjaustymo įrankiai buvo laikomi kartu, neatskirti, rizikuojant atsirasti taršai.

UAB „Gurmega“ Mindaugo vidurinėje mokykloje maitino ikimokyklinio amžiaus vaikus, tokiai veiklai neturėdama leidimo.

Maisto tvarkymo patalpos buvo nesuremontuotos, valymo inventorius nepaženklintas. Rasta apie 100 kg daržovių (bulvių, morkų, kopūstų) be ženklinimo informacijos.

Patikrinus mokiniams paruoštus patiekalus, varškėčių receptūroje buvo nurodyta žaliava – 9% varškė, o iš tikrųjų buvo naudojamas varškės ir augalinių riebalų mišinys. Vietoj valgiaraštyje nurodytų 60 g salotų patiekta tik 30 g. Nekontroliuotos patiekalų šiluminio apdorojimo temperatūros.

Šioms viešojo maitinimo įmonėms nurodyta skubiai organizuoti alternatyvų vaikų maitinimą ir pašalinus patikrinimų metu nustatytus trūkumus, kreiptis į Vilniaus valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl veiklos atnaujinimo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.