Pasigrožėkite: 10 mistinių laikrodžių su permatomu ciferblatu

Mistinių laikrodžių istorija prasideda nuo prancūzų mago ir laikrodininko Jeano Eugène`o Roberto-Houdino, kuris pirmą kartą pademonstravo savo kūrinį pramonės parodoje 1839 metais, rašo portalas „lenta.ru“.

Laikrodis „Levitas Lily“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Levitas Lily“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis-pakabukas „Tourbillon Mysterieux Azure“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis-pakabukas „Tourbillon Mysterieux Azure“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Grand Tourbillon Heures Mysterieuses“, „Montblanc“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Grand Tourbillon Heures Mysterieuses“, „Montblanc“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Levitas Moon Phase“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Levitas Moon Phase“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „The Cherry Blossom“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „The Cherry Blossom“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Dragon Mysterieux“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Dragon Mysterieux“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Waterdragon“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Waterdragon“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis-pakabutis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis-pakabutis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Levitas Jazz“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Levitas Jazz“, „Konstantin Chaykin“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Mystery“, „Nika“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Mystery“, „Nika“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Mystic“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Laikrodis „Mystic“, „Quinting“<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Feb 28, 2016, 5:06 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:14 AM

Ant permatomo ciferblato sukosi viena vienintelė rodyklė. Šią idėją vystė ir kiti meistrai.

Kišeninis laikrodis su skaidriu ciferblatu 1890 metais pasirodė pas Armaną Schwabą, „Cartier“ pavertė jį savo firminiu ženklu, mistinius laikrodžių modelius 9-ajame dešimtmetyje kūrė „Omega“, dabar, be „Cartier“, juos gamina Šveicarijos kompanijos „Montblanс“ ir “Quinting“, o taip pat Rusijos gamintojai, išleidžiantys produkciją su prekės ženklu „Konstantin Chaykin“ ir „Nika“.

Prancūzų juvelyrinių dirbinių ir prabangių laikrodžių gamintoja „Cartier“ savo kelią į pasaulinę šlovę pradėjo 1847 metais, šiuo metu ji priklauso „Richemont“ prabangos prekių grupei.

Kompaniją įkūrė Louis-François Cartier, 1874 metais tėvo verslą perėmė sūnus Alfredas, vėliau šeimos verslą plėtojo trys jo sūnūs, išgarsinę šį prekės ženklą visame pasaulyje. O 1964 metais mirus viduriniajam broliui Pierre`ui (Louisas ir Jacques mirė 1942-aisiais), jų vaikai šeimos verslą pardavė.

Jūsų dėmesiui – 10 šios ir kitų kompanijų mistinių laikrodžių, kuriuos atrinko portalas „lenta.ru“ . Pasigrožėkime.

Laikrodis-pakabukas „Tourbillon Mysterieux Azure“, „Cartier“

Daikčiukas iš pirmo žvilgsnio grynai dekoratyvinis – baltasis auksas, briliantais inkrustuotas ciferblatas, didžiulis ovalo formos šlifuotas safyras – bet iš tikrųjų tai gana gudriai sugalvotas ir meistriškai padarytas laikrodis, kuriame, be „nematomo“ ciferblato padarytas sudėtingas mechanizmas – vadinamasis turbijonas (pranc. tourbillon – sūkurys, viesulas; specialus įtaisas Žemės gravitacijos įtakai mechaninio laikrodžio tikslumui sumažinti. – Red.). Po teisybei, būtent jis ir įdėtas vaiskioje ciferblato dalyje, o rodyklės yra žemiau, neperregimoje jo dalyje.

Laikrodis „Grand Tourbillon Heures Mysterieuses“, „Montblanc“

„Montblanc“ patirtis kuriant laikrodžius su permatomu ciferblatu nėra tokia didelė kaip „Cartier“, tačiau kompanijos meistrai sugebėjo šią detalę suderinti su sudėtingu mechanizmu – turbijonu. Ribota šio modelio gamyba pradėta „Minervos“ manufaktūros 150-mečio ir „Minevros“ aukštojo laikrodžių gamybos meno mokslo tyrimo instituto (Institut Minerva de Recherche en Haute Horlogerie) Villeret komunoje berno kantone įsteigimo prie šios manufaktūros garbei.

Laikrodis „Levitas Moon Phase“, „Konstantin Chaykin“

Pasakodamas portalui „lenta.ru“ apie savo permatomų laikrodžių kolekciją „Levitas“ Rusijos laikrodininkas Konstantinas Čaikinas ypač pabrėžė mistinio laikrodžio rodyklių dizaino svarbą, kadangi permatomame ciferblate visas dėmesys sutelkiamas į jas. Kartu su dailiai dekoruotu Mėnulio fazių indikatoriumi „3 valandos“ pozicijoje, šio modelio ažūrinės rodyklės – pagrindinis dizaino autoriaus laimėjimas.

Laikrodis „The Cherry Blossom“, „Quinting“

„Quinting“ kompanijos „mistinio laikrodžio“ ypatybė yra ta, kad safyro diskai tarnauja ne tik kaip elementai judesiui perduoti iš mechanizmo rodyklėms, bet ir kaip savotiška drobė miniatiūroms tapyti, kurios pavirsta animacija diskams judant. Šio modelio skaidrų ciferblatą puošia žydinti japoniška vyšnia – sakura, kurios šakose juda du paukšteliai.

Laikrodis „Dragon Mysterieux“, „Cartier“

Drakonas siejamas su Kinija, bet ne tik: su XVIII amžiaus Prancūzijos Chinoiserie stiliaus optinėmis iliuzijomis, Koromandelio širmomis, kuriomis savo namus puošdavo turtingi ir artistiškos prigimties žmonės praėjusio amžiaus pradžioje su Koko Šanel (Gabrielle Chanel) priešakyje, o taip pat su Cartier namų palikimu – su klientais iš Rytų juk buvo dirbama beveik nuo pat bendrovės įsikūrimo. Šio pavyzdžio oda – iš briliantų, rubinų, koralų ir onikso, akys – smaragdo.

Laikrodis „Waterdragon“, „Quinting“

Dar vienas „laikrodinis drakonas“ – auksinė mikroskulptūra, rankiniu būdu padengta emaliu, – puošia „Quinting“ laikrodžio ciferblatą. Fantastinis žvėris pavaizduotas griežtai laikantis jo vaizdavimo kiniškos tradicijos.

Laikrodis-pakabutis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“

Laikrodis-papuošalas su namų simboliu – pantera, aprietusia skaidrų ciferblatą. Gražuolę-panterą maždaug prieš šimtą metų sugalvojo namų dizainerė Jeanne Toussaint, o šiuolaikiniai jos pasekėjai modelyje įkūnijo „Art Déco“ stiliaus bruožus: geometrinės detalės ir juodojo onikso bei baltų briliantų kontrastas.

Laikrodis „Levitas Jazz“, „Konstantin Chaykin“

Konstantino Čaikino modelis su Mėnulio fazių indikatoriumi fortepijoninės muzikos ir aukštojo laikrodininkystės meno gerbėjams. Turi įmontuotą kalibrą KMR 02-0. Solidus 61 milimetro skersmens korpusas iš baltojo aukso su rožinio aukso (aukso ir vario lydinio) intarpais, puošybos elementai – stilizuoti klavišai iš perlamutro ir agato, laikrodžio eigos atsarga – 42 valandos.

Laikrodis „Panthere Mysterieuse“, „Cartier“

Įspūdingą naujovę su juodos spalvos korpusu ir balta pantera su juodomis dėmėmis savo mėgstamiausiu 2016 metų modeliu pavadino naujasis „Cartier“ vadovas Cyrille`as Vigneronas.

Laikrodis „Mystery“, „Nika“

Šis modelis išsiskiria ne tik moteriško dizaino auksiniu korpusu su briliantais inkrustuotu bezeliu (sukamu žiedu aplink ciferblatą), asimetriškai išdėstytomis rodyklėmis ir stilizuotais romėniškais skaitmenimis ant perlamutrinio ciferblato, bet ir savo kilme. Šis laikrodis pagamintas Rusijoje ir turi savojo „Nika“ fabriko kalibro N-003 patentuotą hibridinį mechanizmą.

Laikrodis „Mystic“, „Quinting“

Laikrodžio „Mystic“ mechanizmas perduoda judesį rodyklėms per septynis lygiagrečius safyro diskus, padengtus neatspindinčiosiomis (atspindį naikinančiomis) dangomis. Du iš jų sukasi valandiniu ir minutiniu greičiais, kiti nejuda. Kitos detalės paslėptos briliantais dekoruotame korpuso apkraštyje.

Laikrodis „Levitas Lily“, „Konstantin Chaykin“

Konstantino Čaikino 33 milimetrų skersmens moteriškas modelis turi kalibro mechanizmą KMR 03-1, paslėptą kairėje (nepermatomoje) ciferblato pusėje, kuri papuošta Florencijos mozaika iš dirbtinių brangakmenių. Mozaikos siužetas, kaip nesunku atspėti iš pavadinimo – lelija, mergaitės tyrumo simbolis. Modelio korpusas gaminamas iš plieno, o taip pat rožinio ir baltojo aukso, inkrustuoto briliantais arba be jų.

Parengė Leonas Grybauskas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.