Parduotuvėse – pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai

Nuo šiandien parduotuvėse jau galima rasti pirmųjų šių metų derliaus lietuviškų trumpavaisių agurkų, kurių kaina, prekybininkų teigimu – tokia pati kaip ir pernai.

Pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai netrukus turėtų pasiekti visus prekybos tinklus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai netrukus turėtų pasiekti visus prekybos tinklus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2016, 10:13 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:24 AM

Prieš dvi savaites parduotuvėse taip pat pasirodė pirmieji Lietuvos ūkininkų užauginti ilgavaisiai agurkai bei salotos. Šiemet ypatingai gausus ir naujas pavasario daržovių derlius iš kitų šalių.

Kol kas lietuviški agurkai pasiekė dalį „IKI“ parduotuvių, tačiau greitu metu atkeliaus ir į visas likusias.

Pasak prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės, šiemet pirmuosius trumpavaisius agurkus galėsime ragauti taip pat anksti, kaip ir pernai metais: „Dėl palankių pavasario orų ilgai laukti lietuviško derliaus neprireikė. Pastebime, kad ir pirkėjai išsiilgę šviežių pavasario daržovių, ypatingai pirmenybę teikia lietuviškai produkcijai. Vidutiniškai kasmet pavasarį šviežio derliaus pardavimai išauga iki 60 proc., lyginant su žiemos mėnesiais.“

Prieš keletą savaičių parduotuves pasiekė naujas gausus pavasario derlius iš Italijos, Ispanijos, Egipto bei Albanijos. „Šiuo metu jau galima įsigyti šviežių morkų, ridikėlių su lapeliais, bulvių, kopūstų, svogūnų su laiškais, česnakų bei įvairių salotų, žalumynų ir prieskoninių žolelių. Šviežių vaisių ir daržovių derliaus asortimentas bus keičiamas pagal sezoną visą pavasarį“, – teigia B. Čaikauskaitė.

Prognozuojama, kad ilgai laukti nereikės ir kitų lietuviškų daržovių. Pirmieji pomidorai ir špinatai, tikėtina, lentynose pasirodys dar balandžio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.