Verslas po 10 metų: buhalterių nebereikės?

„Mūsų laukia nemaži pokyčiai. Turime darbų vietų, kurios rizikingos ir ateityje jų poreikis galbūt mažės. Kalbame apie profesijas, kurios atlieka standartizuotą ir reglamentuotą darbą, kuris susijusęs su popierių apdorojimu. Aš galėčiau paminėti vieną iš specialybių – buhalteriai. Šiandien jie daug laiko praleidžia įvedinėdami duomenis iš sąskaitų, tai to tikrai ateityje nereikės. Buhalterių ateityje tiek daug nereikės. Bus elektroninės sąskaitos, kurių nereikės įvedinėti. Jos bus tiesiai importuojamos į sistemas“, – teigė verslo atstovas Tomas Milaknis.

INFOBALT parodoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
INFOBALT parodoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 7:39 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:17 AM

„Digital Europe“ Verslo patarėjų tarybos narys, asociacijos INFOBALT viceprezidentas, „Alna Group“ generalinis direktorius T.Milaknis Žinių radijuje pirmadienį kalbėjo, kad kūrybinis darbas dominuos ir jo poreikis visą laiką augs. „Visose srityse reikės priimti sprendimus ir sugalvoti, kokie tie priėmimo būdai. Reikės apdoroti informaciją ir apdorojant galvoti, kokios išvados.  Jei bandyti įvardinti profesiją, ko šiandien beveik nėra – tai didelių duomenų kiekių analitikai“, – sakė T.Milaknis.

Ar tai reiškia, kad reikia investuoti į nestandartines smegenis?

Pasak verslo atstovo, pirmiausia svarbu, kad ateinanti jaunoji karta būtų motyvuota. „Antra – kūrybinga ir pasitikinti savimi. Mums mažiau reikia, kad ką žinotų, o labiau reikia, kad gebėtų priimti sprendimus ir daryti išvadas.“ 

Daugiau širdžiai mielo darbo

„Anksčiau tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse neretai nutikdavo taip, kad vienoje darbovietėje būdavo dirbama visą gyvenimą. Apskritai bus mažiau pastovių darboviečių ir darbo vietų. Žmonės vis dažniau rinksis širdžiai mielą projektą ir jiems prasmingą darbą.

Žmonės labai analizuoja, kaip jų darbas leidžia įgyvendinti jų asmeninius tikslus ir principus. Kažkam svarbu į darbą atvažiuoti su dviračiu, nes jie – už „žaliąją visuomenę“. Pirmas dalykas, kurį jie pasižiūri, ar darbovietėje yra kur priparkuoti dviratį, ar yra dušas“, – kalbėjo T.Milaknis.

Pasak jo, pas tėvus ir senelius buvome pripratę daugiau prie vartojimo. Dabar mažėja prisirišimas ne tik prie daiktų, bet ir prie šalies ar žmonių.

„Čia gyvenimo grožis, kai turi pasirinkimą ir išnaudoji tai, kas tau geriausia. Gali studijuoti visame pasaulyje ir dirbti būdamas Lietuvoje“, – sakė direktorius.

Pasak radijo pašnekovo, Lietuva neblogai juda ekonomikos konkurencingumo ir visuomenės vystymosi prasme. Pasak jo, mes turime demokratiją ir laisvę rinktis, turime kūrybingų žmonių.

Ar atskirsime darbą nuo poilsio?

Pasak T.Milaknio, jau šiandien daug kas telefono nepaleidžia iš rankų. Ar dirba, ar ilsisi, sunku atsakyti. Diplomas taip pat mažiau reiškia nei anksčiau.

„Mūsų pasaulėžiūra ir kalbant apie vertybes, ir filosofiškai labai pasikeitė. Esu šiek tiek skeptiškas – ar gali visi nedirbti? Būkime realistai – niekas nepasidarys, jei niekas nedirbs.

Daugiau dirbsime įdomaus darbo, atsižvelgsime į savo pomėgius ir mums nemažai mokės. Čia dar atrasime nemažai įdomių dalykų“, – kalbėjo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.