Bombomis apmėtyta Sirija atsilygina Rusijai pomidorais

Į Rusiją pradėti organizuotai tiekti vaisiai ir daržovės iš Sirijos. Citrusiniai vaisiai, pomidorai, kopūstai iš Bašaro al-Asado kariuomenės kontroliuojamos Latakijos plukdomi į Novorosijską, praneša Rusijos laikraštis „Kommersant“.

„Kommersant“ duomenimis, iki šiol produktų tiekimas buvo bandomojo pobūdžio, tačiau antroji partija jau buvo 3 tūkst. tonų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Kommersant“ duomenimis, iki šiol produktų tiekimas buvo bandomojo pobūdžio, tačiau antroji partija jau buvo 3 tūkst. tonų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 8:17 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:19 AM

Pasak leidinio, praeitą savaitę į Novorosijską atkeliavo jau antroji produktų partija iš Latakijos, kurią kontroliuoja Sirijos vyriausybės kariuomenė. Apelsinai, citrinos, greipfrutai, pomidorai ir kopūstai vežami į didmeninės ir mažmeninės maisto produktų prekybos centrą „Fūd siti“, tačiau derybas produkcijos importuotoja – bendrovė „Adyg-Jurak“ – veda su pagrindiniais mažmenininkais, teigia leidinys.

„Kommersant“ duomenimis, iki šiol produktų tiekimas buvo bandomojo pobūdžio, tačiau antroji partija jau buvo 3 tūkst. tonų.

Analitinio centro „Sovekon“ vykdomasis direktorius Andrejus Sizovas mano, kad bendrovei „Adyg-Jurak“ bus sunku susitarti su pagrindiniais mažmenininkais. Sirijoje tebevykdomos karinės operacijos, todėl sunku sutartyje aiškiai apibrėžti tiekimo tvarką ir apimtis. Be to, produkcija tiekiama nekokybiškose pakuotėse, kurių gamyba šalyje kol kas nesustyguota.

„Gazprombank“ ekonominio prognozavimo skyriaus viršininko pavaduotoja Darja Snitko mano, kad Sirijai vargu ar pavyks išstumti gamintojus, kurie pakeitė turkus. Be to, reikia atsižvelgti ir į tai, kad Sirijos produkcijos Rusijos rinka iki šiol iš esmės nebuvo regėjusi.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.