Turtuolis apsimeta skurdžiumi neatsitiktinai: tai itin naudinga

Kad išlaikytum visą personalą konslutantų, padedančių „pravalyti“ finansines ataskaitas, reikia būti turtingu. O tam, kad nesidalintum savo turtais su valstybe, Vokietijos elitas pradeda gudrauti. Kai kuriuos triukus aprašė vokiečių žurnalas „Focus“.

Tam, kad nesidalinti savo turtais su valstybe, Vokietijos elitas pradeda gudrauti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tam, kad nesidalinti savo turtais su valstybe, Vokietijos elitas pradeda gudrauti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 4:38 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:36 AM

Seniau turtingiems mokesčių mokėtojams užtekdavo sukurti „juodają sąskaitą“ Šveicarijoje, Liuksemburge ar Lichtenšteine. Visgi valstybė irgi susiėmė: nuo 2018 metų apie apmokestinamą kapitalą valstybinėms institucijoms bus pranešama automatiškai.

Tačiau mokesčius slepiantys verslininkai jau seniai sugalvojo kaip apeiti susidariusią situaciją.

Pirmas būdas – formaliai perkelti gyvenamąją vietą į užsienį. Verslininko namai – Monake, o jis kasryt ramiai geria kavą Miunchene.

Taip pat galima saugoti savo turtus seifų saugyklose. Šveicarijoje ir kitose šalyse egzistuoja didžiulės saugyklos, kuriose turtingi žmonės gali slėpti sukauptus vertingus daiktus. Naujas Vokietijos įstatymas liečia tik sąskaitas, apie saugyklas jame nekalbama.

Trečias galimas būdas – paslėpti pinigus lengvatinio apmokestinimo bendrovėse Panamoje ar kitur.

Tie, kurie vengdami mokesčių nori testamentu palikti savo turtus, renkasi ketvirtą variantą. Pagal šią schemą, reikia įkurti bendrovę, kurios vienintelė veikla – valdyti tam tikrą sumą pinigų. Ši bendrovė ir teks palikuonims. Visgi federalinė valdžia ketina artimiausiu metu įvesti pataisas, neleidžiančias taip daryti.

Yra tokių, kuriems iki gyvenimo galo jų kapitalas nereikalingas. Tokiu atveju galima pasinaudoti penktuoju būdu: vengiant mokesčių atiduoti turtus į savo fondą. Tik čia kyla problema, perdavus pinigus fondui, turtai nebepriklauso savininkui, visgi jis gali juos naudoti kai kuriems savo interesams: sportui, menui ir kultūrai.

Parengė Kristina Rancaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.