„Uber“ vadovas turi naujienų ir žada sugrąžinti emigrantus

Taksi vairuotojams rengiant protestus, „Uber“ tikrai nesiruošia trauktis iš Lietuvos. Įmonės vadovas Baltijos šalyse Ennas Metsaras pranešė apie plečiamą programinės įrangos inžinierių centrą ir teigė, kad Lietuvos Vyriausybės bendradarbiavimas su „Uber“ – pavyzdys visam pasauliui.

„Prieš trejus metus įdarbinome inžinieriumi vieną lietuvį. Viskas baigėsi tuo, kad 2014 m. Vilniuje buvo atidarytas „Uber“ programinės įrangos centras“, – išskirtiniame interviu portalui lrytas.lt kalbėjo „Uber“ vadovas Baltijos šalyse E.Metsaras.<br>T.Bauro nuotr.
„Prieš trejus metus įdarbinome inžinieriumi vieną lietuvį. Viskas baigėsi tuo, kad 2014 m. Vilniuje buvo atidarytas „Uber“ programinės įrangos centras“, – išskirtiniame interviu portalui lrytas.lt kalbėjo „Uber“ vadovas Baltijos šalyse E.Metsaras.<br>T.Bauro nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

Apr 13, 2016, 12:58 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:57 AM

Pasirodo, „Uber“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo kur kas anksčiau nei praėjusiais metais, kai į gatves išvažiavo pirmieji vairuotojai.

„Prieš trejus metus įdarbinome inžinieriumi vieną lietuvį. Viskas baigėsi tuo, kad 2014 m. Vilniuje buvo atidarytas „Uber“ programinės įrangos centras“, – išskirtiniame interviu portalui lrytas.lt kalbėjo E.Metsaras.

Plečia „Uber“ centrą

Šiuo metu „Uber“ Europoje turi keturis programinės įrangos inžinierių centrus. Vilniuje šiuo metu dirba 20 žmonių, iki metų pabaigos planuojama pasamdyti dar tiek pat, o gal ir daugiau.

„Tai nėra paprastas paslaugų ar pagalbos centras. Inžinieriai čia kuria patį „Uber“, su aukštosiomis technologijomis dirba geriausi Lietuvos ir aplinkinių šalių IT inžinieriai“, – kalbėjo E.Metsaras.

„Uber“ plečiantis visame pasaulyje, turi tobulėti ir sistema, leidžianti programai dirbti. „Norėdami didinti pajėgumus samdysime naujus žmones. Tikimės dabartinį darbuotojų skaičių Vilniuje bent jau padvigubinti, bet jei rasime daugiau potencialių kandidatų, priimsime ir juos“, – pasakojo „Uber“ vadovas.

Jo teigimu, svarbiausia – talentas. Pirmiausia bus ieškoma IT inžinierių Lietuvoje, bet jei atsiras tinkamų žmonių iš kitų valstybių, bus priimami ir jie.

E.Metsaras teigė, kad kita potencialių darbuotojų grupė – emigrantai: „Manome, kad jie turi pakankamai patirties ir bus suinteresuoti grįžti į Lietuvą, jei bus pasiūlytas įdomus darbas ir tinkamas atlyginimas.“

Lietuva – pavyzdys

„Uber“ ateitį Lietuvoje E.Metsaras mato pozityviai. Labiausiai jis laukia, kol „Uber“ veikla Lietuvoje bus galutinai sureguliuota teisiškai.

„Tiesą sakant, Lietuva ir Estija yra tos šalys, kurios kloja pamatus visai teisinei sistemai, reguliuojančiai „Uber“ darbą. Mes labai džiaugiamės, kad Lietuvos Vyriausybė bendradarbiauja su mumis“, – kalbėjo „Uber“ vadovas Baltijos šalyse.

E.Metsaras teigė norintis, kad „Uber“ veikla būtų reguliuojama: „Tai suteikia patikimumo ir tvarumo, naikina kažkokias abejones ar nesupratimus.“

Jo nuomone, pasipriešinimas naujovėms neatneša nieko gero: „Glaudžiai bendradarbiaujame su mokesčių institucijomis. Baltijos šalyse mes išgirdome labai protingą pasakymą, kad vyriausybėms reikia ne riboti ir kontroliuoti naujas iniciatyvas, o dirbti kartu su jomis.“

Naujovės versle yra neišvengiamas, o dalijimosi ekonomika, kurios dalis „Uber“ yra, tikrai plėsis ir taps vis svarbesnė.

E.Metsaro teigimu, šios paslaugos vis tiek bus vykdomos, bet jei Vyriausybė jas draus, bus tik daug nesusipratimų, kaip jas apmokestinti ir reguliuoti. Tai, kaip dirba Lietuvos Vyriausybė, jis laiko pavyzdžiu: „Kooperuodamasi su mumis Lietuva mokosi dirbti su ekonomikos dalinimosi. Mes taip pat mokomės ir pasiekimus čia bandome pritaikyti visame pasaulyje. Taigi tai, kas vyksta Lietuvoje ir Estijoje, yra pavyzdys visai Vakarų Europai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?