Krizė euro zonos darbo rinkoje stumia migrantus į JK

Euro zonos darbo rinkoje

Šešių šalių – Lenkijos, Rumunijos, Ispanijos, Italijos, Vengrijos bei Portugalijos – gyventojai sudaro maždaug pusę Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ES piliečių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šešių šalių – Lenkijos, Rumunijos, Ispanijos, Italijos, Vengrijos bei Portugalijos – gyventojai sudaro maždaug pusę Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ES piliečių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 13, 2016, 8:07 AM, atnaujinta May 29, 2017, 3:46 AM

Pastebėta, kad per pastaruosius penkerius metus Didžiojoje Britanijoje gyvenančių ES piliečių skaičius pakilo beveik 700 tūkst. ir pasiekė 3,3 mln. Ataskaitoje nurodoma, kad 49 proc. iš šių 700 tūkst. atkeliavo iš Lenkijos bei Rumunijos, o dar 24 proc. šio skaičiaus sudaro Ispanijos, Italijos bei Portugalijos piliečiai. Migracijos stebėjimo tarnyba nurodo, kad nėra vieno „skatinančio migraciją veiksnio“, jų keli, pavyzdžiui, darbo užmokestis ir ekonominės šalies perspektyvos.

Kiek daugiau nei 70 proc. atvykstančių ES piliečių atvyksta į Jungtinę Karalystę gyventi ir dirbti bent metams, daugiau nei pusė jų jau iš anksto susiradę darbo vietą.

Oksfordo universiteto tyrimų grupė nurodo bandžiusi nustatyti, kokie veiksniai vietos ir tarptautiniu mastu skatina migraciją iš Europos Sąjungos per pastaruosius penkerius metus. Nors Didžioji Britanija ir anksčiau susidūrė su nemažu migrantų antplūdžiu iš Rytų Europos, pavyzdžiui, Lenkijos, tačiau šiuo metu ir Pietų Europos gyventojai ieško darbo Jungtinėje Karalystėje – daugiausiai jie siekia išvengti gimtosiose šalyse siaučiančios ekonominės krizės.

Oficialių duomenų analizė parodė, kad šešių šalių – Lenkijos, Rumunijos, Ispanijos, Italijos, Vengrijos bei Portugalijos – gyventojai sudaro maždaug pusę Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ES piliečių. 2011-2015 metais asmenų iš šių šešių valstybių skaičius Didžiojoje Britanijoje pakilo daugiau kaip 500 tūkst. Šiuo laikotarpiu Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje darbą prarado beveik milijonas asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.