Lietuvos oro uostai: veiklos pajamos auga, sąnaudos mažėja

2015-ieji – pirmieji metai, kai Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai dirbo drauge kaip Lietuvos oro uostų tinklas. Per šiuos metus ne tik pasiektas rekordinis keleivių skaičius – 4,2 milijono, bet ir dvigubai išaugintas grynasis pelnas. Lyginant su 2014 m., jis išaugo 74 proc. ir sudarė 2,1 milijono eurų.

Lietuvos oro uostų pajamos per metus išaugo 12 proc. ir siekė 24,5 mln. eurų.<br>Bendrovės nuotr.
Lietuvos oro uostų pajamos per metus išaugo 12 proc. ir siekė 24,5 mln. eurų.<br>Bendrovės nuotr.
Lietuvos oro uostų pajamos per metus išaugo 12 proc. ir siekė 24,5 mln. eurų.<br>Bendrovės nuotr.
Lietuvos oro uostų pajamos per metus išaugo 12 proc. ir siekė 24,5 mln. eurų.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 3:43 PM, atnaujinta May 28, 2017, 10:53 PM

Lietuvos oro uostų pajamos per metus išaugo 12 proc. ir siekė 24,5 mln. eurų. Iš jų daugiau nei 60 proc. sudarė aviacinės pajamos, kurios, lyginant su 2014-ųjų rezultatu, padidėjo 10 proc. Tai lėmė išplėstas skrydžių tinklas – pernai buvo aptarnaujama 15 krypčių daugiau negu metus prieš tai, įvesti papildomi skrydžių dažniai paklausiausiomis kryptimis. Šių metų vasaros sezono metu skrydžių bus dar daugiau – iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų.

Prie naujų maršrutų atsiradimo ir plėtros ypač prisidėjo Lietuvos oro uostų iniciatyva įsteigtas maršrutų plėtros fondas. Jo investicijomis siekiama didinti šalies pasiekiamumą tiesioginiais skrydžiais, ypač tomis kryptimis, kurios būtinos šalies ekonomikai augti, verslo ryšiams ir tarptautiniams projektams plėsti bei atvykstamajam turizmui skatinti.

Neaviacinės Lietuvos oro uostų pajamos 2015-aisiais siekė 9,2 mln. eurų. Naujų paslaugų, kaip kad užkandinė „Subway“, baras „Švyturys“, vaistinė ar kitos, atsiradimas bei esamų paslaugų kokybės gerinimas nulėmė, kad per metus neaviacinės pajamos išaugo 15 proc. Vienas iš pagrindinių jų šaltinių – oro uostų terminaluose eksploatuojamų patalpų nuoma.

„Metiniai Lietuvos oro uostų veiklos rezultatai dar kartą įrodo, kad sujungiant Vilniaus, Kauno ir Palangos oro vartus buvo pasirinkta ir įgyvendinta teisinga strategija. Veiklos efektyvumas didėja, dabar visi siekiame tų pačių strateginių tikslų – daug dėmesio skiriame teikiamų paslaugų plėtrai ir kokybei, o finansinį stabilumą užsitikriname ne tik augindami pajamas, bet ir valdydami veiklos sąnaudas“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

2015 m. įmonės veiklos sąnaudos buvo 7 proc. mažesnės negu planuota ir sudarė 16,2 mln. eurų. Investicijoms Lietuvos oro uostai per metus išleido 7,8 mln. eurų. Didžioji jų dalis – t.y. daugiau nei 70 proc., išleista pastatams ir statiniams modernizuoti, plėsti bei įsigyti. Taip pat įgyvendinti projektai, skirti plėsti oro uostų paslaugas, atnaujinti infrastruktūrai ir užtikrinti aviacijos saugumui bei skrydžių saugai.

Lietuvos oro uostų EBITDA marža už 2015-uosius – 34 proc., o grynasis pelnas, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 74 proc. ir sudarė 2,1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.