Premjero duktės įmonė tapo kitos įmonės „aplaidumo įkaite“

Premjero dukters Indrės

Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 7:19 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:47 PM

Anot jos, I.Vaitasė nežinojo, jog jos įmonei Birštone bendrovė „Freiluva“ patalpas ne išnuomojo, o pernuomavo prieš tai gavusi iš savivaldybės.

„Indrė nuomojasi patalpas pagal legalią sutartį su „Freiluva“, sutartis buvo patikrinta teisininkų, tačiau Indrė negalėjo žinoti, kad patalpos yra pernuomotos, nes „Freiluvos“ akcininkas jai to tiesiog nepasakė“, – BNS atsiųstame komentare nurodė premjero atstovė.

Pasak jos, Birštono savivaldybė lygiai taip pat nežinojo, kad „Freiluvos“ savininkas ne pats vykdo veiklą, bet patalpas subnuomoja trečiam asmeniui, t.y. I.Vaitasės įmonei „Banginuko vaišės“.

„Bendrovė „Banginuko vaišės“ tapo „Freiluvos“ aplaidumo įkaite. Tikimasi, jog šį klausimą „Freiluva“ ir savivaldybės administracija išspręs tarpusavyje, kitaip premjero duktė nutrauks sutartį“, – premjero dukters poziciją perdavė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Kaip pirmadienį rašė „Kauno diena“, Birštono savivaldybės Kontrolės  komitetas konstatavo, kad Vilniuje registruota „Freiluva“ pagal patalpų nuomos sutartį su savivaldybe be tarybos pritarimo negalėjo išnuomoti tretiesiems asmenims.

„Taigi, premjero dukters verslas Birštone nėra teisėtas, vadinasi – nelegalus“, – dienraščiui sakė Kontrolės komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Audrius Šeržentas.

Anot dienraščio, komitetas taip pat nustatė, kad savivaldybės administracija padarė pažeidimą išduodama licenciją „Banginuko vaišėms“ prekiauti alkoholiniais gėrimais, nepatikrindama faktų, kad nuomininkas be savivaldybės leidimo subnuomoja patalpas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.