Algirdas Butkevičius: „Lietuvoje mokesčiai nėra dideli“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad su naujuoju socialiniu modeliu tikimasi ir tam tikrų pozityvių pokyčių šalies darbo rinkoje.

A.Butkevičius įsitikinęs, kad Lietuvoje mokesčiai nėra dideli.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius įsitikinęs, kad Lietuvoje mokesčiai nėra dideli.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-21 08:02, atnaujinta 2017-05-28 04:52

Vis garsiau skamba pramonininkų pasiūlymai, kai būtina liberalizuoti ekonomiką ir plėsti profesijų sąrašą, kurių atstovams reiktų sudaryti galimybes lengviau įsidarbinti Lietuvoje. Ar pramonininkų tikslas – atpiginti darbo jėgą? „Dalis pramonininkų siūlymų įgyvendinta. Kalbant apie imigrantų įsileidimą, tai nėra taip pasakyta, kad kas nori , tegul važiuoja, įstatyme pasakyta, kad turi atvykti specialistai, kurie Lietuvai reikalingi“.

A.Butkevičius pabrėžė, kad Lietuva nebėra pigios darbo jėgos šalis: „Investuotojai nekalba apie tai, kad ateina į Lietuvą dėl to, kad reikia mokėti mažesnius atlyginimus – kriterijai kiti. Esame darbšti tauta, bet per sunkmetį dalis specialistų Lietuvą paliko, o profesinėse mokyklose ruošiame specialistus, neatsižvelgdami į darbo rinkos paklausą.“

Apie verslo skundus, kad ekonomikai vystytis trukdo didelė mokestinė našta verslui, A.Butkevičius sakė: „Šią savaitę buvo paviešinta informacija apie tai, kokie mokesčiai yra kitose ES šalyse. Lyginant su kitomis ES šalimis, mokesčiai Lietuvoje nedideli. Einame tuo keliu, kad kasmet didiname neapmokestinamą pajamų dydį tiems asmenims, kurių darbo užmokestis yra mažesnis“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad taikomos mokesčių lengvatos auginantiems vaikus bei palaipsniui mažės socialinio draudimo mokestis.

Paklaustas, kaip balsuos dėl laikinos komisijos, kuri formuojama siekiant tirti slaptos informacijos nutekinimą į viešumą, premjeras sakė: „Vargu, ar ši komisija sulauks galutinio svarstymo Seime, bet tai perspėjimas, kad teisinėje ir parlamentinėje valstybėje turi būti sustiprinta parlamentinė kontrolė.

Teisininkai ne kartą yra pabrėžė, kad tam tikrų teisėsaugos institucijų politizavimas veda prie to, kad tenka kurti parlamentinę komisiją. Tai, kas dabar viešinama, akivaizdžiai daroma dėl politinių tikslų ir taip galima eliminuoti bet kokį politiką“, – kalbėjo premjeras ir pridūrė, kad tokios institucijos kaip Specialiųjų tyrimų tarnyba turi dirbti savarankiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.