Deklaravimo sezonas eina į pabaigą

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) primena, kad metinėms gyventojų pajamų ir turto deklaracijoms pateikti liko kiek daugiau nei savaitė.

VMI jau sulaukė beveik 813 tūkst. gyventojų pajamų ir apie 48 tūkst. turto deklaracijų bei virš 153 tūkst. prašymų skirti paramą<br>D.Umbraso nuotr.
VMI jau sulaukė beveik 813 tūkst. gyventojų pajamų ir apie 48 tūkst. turto deklaracijų bei virš 153 tūkst. prašymų skirti paramą<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 28, 2017, 1:18 AM

VMI jau sulaukė beveik 813 tūkst. gyventojų pajamų ir apie 48 tūkst. turto deklaracijų bei virš 153 tūkst. prašymų skirti paramą, gyventojams grąžinta daugiau kaip 20 mln. eurų GPM permokų.

„VMI, siekdama sklandaus proceso, gyventojų konsultavimui sutelkė maksimalias darbuotojų pajėgas. Startavus pajamų ir turto deklaravimui, VMI specialistai užpildyti deklaracijas padėjo per 150 tūkst. gyventojų, atvykusių į aptarnavimo padalinius.

Specialistų darbą stengiamės organizuoti taip, kad konsultacijas ir pagalbą suteikti galėtume ir tiems gyventojams, kuriems atvykti į VMI sudėtinga, todėl Mokesčių inspekcijos darbuotojai visoje šalyje vyko į bibliotekas, seniūnijas, policijos komisariatus, didžiąsias turgavietes, lankė karius, padėdami teisingai užpildyti ir laiku pateikti deklaracijas.

Visokeriopą pagalbą teikia ir Mokesčių informacijos centro (MIC) specialistai, kurie deklaravimo periodu gyventojų pajamų mokesčio ir deklaravimo klausimais jau suteikė apie 40 tūkst. konsultacijų. Kadangi gyventojai tampa finansiškai vis raštingesni, kai kuriems prireikia tik minimalios MIC konsultantų pagalbos, tačiau kitų situacijos kiek labiau specifinės ir jiems reikalingas detalesnis išaiškinimas, – „užkulisius“ atskleidžia VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

VMI išsiuntė per 177 tūkst. išankstinių priminimų deklaruoti pajamas, padedami inspekcijos specialistų per 150 tūkst. gyventojų užpildė ir pateikė deklaracijas, MIC konsultantai suteikė apie 40 tūkst. konsultacijų telefonu

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.