„Uber“ informuos VMI apie savo vairuotojus

„Uber“ pasirašė memorandumą su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) dėl dalinimosi informacija.  „Uber“, gavusi vairuotojų sutikimą, teiks informaciją apie juos VMI, o inspekcija tuos duomenis parengs taip, kad vairuotojams būtų kuo paprasčiau sumokėti mokesčius.

Iki šiol buvo sunku identifikuoti „Uber“ vairuotojus, nes jie dirbo, turėdami individualios veiklos pažymas ne konkrečiai pavežėjimo veiklai, o veiklai, kuri įvardijama „kita“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Iki šiol buvo sunku identifikuoti „Uber“ vairuotojus, nes jie dirbo, turėdami individualios veiklos pažymas ne konkrečiai pavežėjimo veiklai, o veiklai, kuri įvardijama „kita“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Metsaras džiaugėsi šia iniciatyva: „Smagu bendradarbiauti su tokia inovatyvia mokestine institucija. Ateityje vis daugiau ekonomikos bus perkeliama į skaitmeninį pasaulį.<br>T.Bauro nuotr.
E.Metsaras džiaugėsi šia iniciatyva: „Smagu bendradarbiauti su tokia inovatyvia mokestine institucija. Ateityje vis daugiau ekonomikos bus perkeliama į skaitmeninį pasaulį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

2016-04-27 14:19, atnaujinta 2017-05-27 11:23

„Uber“ partneriams-vairuotojams išreiškus savo sutikimą, bendrovė teiks informaciją, kiek  jie gavo pajamų, kiek sumokėti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir pajamų mokesčio.

Tiesa, „Uber“ vairuotojai patys turės informuoti bendrovę, kad nori, jog jų duomenys būtų teikiami VMI. „Uber“ veiks kaip tarpininkas, palengvinantis vairuotojams ir VMI duomenų apskaitą.

Iki šiol buvo sunku identifikuoti „Uber“ vairuotojus, nes jie dirbo, turėdami individualios veiklos pažymas ne konkrečiai pavėžėjimo veiklai, o veiklai, kuri įvardijama „kita“.

„Dėl to ir yra pasirašytas memorandumas – kad „Uber“ mus informuotų apie savo vairuotojus, o mes galėtume vesti tikslią apskaitą“, – kalbėjo R.Virvilienė.

„Mokesčių administratorius naudos duomenis rengdamas preliminarias deklaracijas, formuodamas prašymus, kad vairuotojams patiems reikėtų kuo mažiau tai daryti“, – kalbėjo VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Memorandumą pasirašė „Uber“ vadovas Baltijos šalims Ennas Metsaras ir VMI viršininkas Dainoras Bradauskas.

„Esame atvira bendradarbiavimui su visais mokesčių mokėtojais institucija, todėl, kol teisėkūra vis dar vejasi su šiuolaikinėmis technologijomis sparčiai į priekį judančius verslo subjektus, siekiame jiems padėti teisingai apskaičiuoti ir laiku sumokėti priklausančius mokesčius, taip įnešdami savo indėlį į valstybės biudžetą“, – teigia VMI viršininkas Dainoras Bradauskas

E.Metsaras džiaugėsi šia iniciatyva: „Smagu bendradarbiauti su tokia inovatyvia mokesčių institucija. Ateityje vis daugiau ekonomikos bus perkeliama į skaitmeninį pasaulį.

Šiuo metu „Uber“ yra galbūt žinomiausia įmonė, bet ateityje jų tikrai daugės, todėl smagu rasti sutarimą ir sulaukti pagalbos.“

Jo teigimu, tokios skaitmeninės platformos kaip „Uber“ Vilniui suteikia daugiau ekonominio potencialo ir sukuria naujas lanksčias uždarbio galimybės tūkstančiams lietuvių.

„Džiaugiamės  kurdami šią modernią mokesčių deklaravimo sistemą. Ji padės vartotojams ir valstybei gauti maksimalią dalinimosi ekonomikos naudą“, – sakė N.Metsaras.

R.Virvilienės teigimu, ateityje panašiai bus bendradarbiaujama ir su kitomis platformomis: „Memorandumas nėra susijęs tik su „Uber“ ar sukurtas specialiai šiai bendrovei. Tiesiog „Uber“ dar prieš ateidamas į Lietuvą pradėjo šiuos reikalus derinti, todėl šis memorandumas buvo pirmasis.“ 

VMI tikisi, kad jau kitais metais, pajamų deklaravimo laikotarpiu, „Uber“ vairuotojams bus paruoštos pajamų deklaravimo formos.

Negalutiniais duomenimis, su „Uber“ programėlėmis Vilniuje dabar dirba apie 200 vairuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje