Ispanijos lietuvis apgavo ne tik „Žasą“: prabilo kiti nukentėję

Prieš savaitę savo bėdas paviešinęs grupės „Žas“ muzikantas Linas Zareckas-Choras stebi, kaip driekiasi grandinė nukentėjusiųjų nuo kelionių organizatoriumi prisistatančiusio Raimundo Michnevičiaus. Šis lietuvis, įsikūręs Barselonoje, nuvylė ne vieną, kurie paprašė jo paslaugų Ispanijoje ar Lietuvoje. „Žasas“ neatgauna 7,5 tūkst. eurų. Lrytas.lt apie savo bėdas papasakojo ir Andoroje įsikūrusi kelionių agentūra.

L.Zareckas (kairėje) neatgauna iš R.Michnevičiaus 7,5 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno ir „Elta“ nuotr.
L.Zareckas (kairėje) neatgauna iš R.Michnevičiaus 7,5 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno ir „Elta“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 29, 2016, 6:10 PM, atnaujinta May 27, 2017, 3:45 AM

L.Zareckas-Choras Barselonoje gyvenančio ir anksčiau Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje dirbusio R.Michnevičiaus paprašė patarpininkauti Ispanijoje išsinuomojant laivą. Laivo reikėjo vienam L.Zarecko vadovaujamos renginių agentūros „Made My Day“ klientų renginiui.

Už laivo nuomą L.Zareckas R.Michnevičiui pervedė 7,5 tūkst. eurų.

Iš pradžių viskas klostėsi gerai, tačiau paskui R.Michnevičius pradingo iš L.Zarecko akiračio. Paaiškėjo, kad jis neatsiskaitė su laivo nuomotojais.

Maža to, ėmė aiškėti, kad tokių nukentėjusiųjų yra ir daugiau. Apie tai, kaip reikėjo su teisininkų pagalba išsireikalauti iš R.Michnevičiaus pinigus, jau pasakojo kelionių įmonės „Baltic Breeze Travel“ direktorė Rūta Dambytė.

Apie savo nesėkmes ir prarastus pinigus bendradarbiaujant su R.Michnevičiumi lrytas.lt papasakojo ir Andoroje įsikūrusios turizmo agentūros „Massoni Ski Viatges“, kuri organizuoja slidinėjimo išvykas, direktorė Neus Massoni.

„R.Michnevičius norėjo pardavinėti mūsų keliones Lietuvoje. Jis gyveno Barselonoje ir turėjo Ispanijos licenciją, finansinius rekvizitus.

2013-2014 metų žiemą – gruodį, sausį ir vasarį – turėjome keletą jo klientų. Viskas buvo gerai, jis apmokėjo sąskaitas. Bet kovą R.Michnevičius pasakė, kad turi išvykti į Lietuvą, mat jo tėvas patyrė širdies smūgį ir guli ligoninėje Kaune.

Jis pažadėjo apmokėti kovo sąskaitas, kai grįš į Barseloną. Aš juo tikėjau. Tačiau jis taip ir nesumokėjo. Tai buvo didelė suma“, – pasakojo „Massoni Ski Viatges“ vadovė.

Anot agentūros direktorės, R.Michnevičius pradingo, neatsiliepdavo telefonu ištisus mėnesius.

„2014 metų spalį R.Michnevičius su mumis susisiekė vėl ir pasakė norintis pamažu susimokėti. Pagalvojome, kad tai geriau nei kad nieko. Jis paprašė mūsų rezervuoti tris keliones 2015-aisiais“, – pasakojo N.Massoni.

Ji apsigalvojo ir bendradarbiavimą su R.Michnevičiumi nutraukė. „Mes esame rimta kelionių agentūra, rūpinamės savo klientais, o viskas, ką darė jis, kėlė netvarką. Kaip sužinojau vėliau, jis mėgino tartis tiesiogiai su tiekėjais“, – aiškino N.Massoni.

Apie nepatikimą partnerį ji pranešė Andoros viešbučių asociacijai ir pervežimo kompanijoms. Taip pat N.Massoni kreipėsi į teisininkus, tačiau vilčių atgauti pinigus nedaug, mat, anot jos, lietuvis Ispanijoje neturi turto.

„O skola, patikėkite manimi, didelė“, – pabrėžė turizmo sektoriaus atstovė.

Ji sakė, kad dėl šios nesėkmės nenutrūko bendradarbiavimas su Lietuvos kelionių agentūromis.

„Lietuviams patinka Andoros slidinėjimo kurortai, esami laimingi dirbdami su lietuviais“, – pabrėžė N.Massoni.

Lrytas.lt ne kartą mėgino susisiekti su R.Michnevičiumi, tačiau jis neatsiliepia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.