Warrenui Buffettui farmacijos įmonė sukėlė dvejonių

JAV investicinio fondo

Pirmadienį W.Buffettas programoje „CNBC Monday“ komentavo savaitgalį vykusį pasitarimą su „Berkshire Hathaway“ akcininkais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pirmadienį W.Buffettas programoje „CNBC Monday“ komentavo savaitgalį vykusį pasitarimą su „Berkshire Hathaway“ akcininkais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-02 16:30, atnaujinta 2017-05-26 21:43

Pirmadienį W.Buffettas programoje „CNBC Monday“ komentavo savaitgalį vykusį pasitarimą su „Berkshire Hathaway“ akcininkais.

Pasak jo, dalis „Valeant“ vertybinių popierių savininkų pastaraisiais metais jį ragino investuoti į bendrovę, tačiau, išnagrinėjęs informaciją apie „Valeant“, W.Buffettas tokio siūlymo atsisakė.

Pastaruoju metu „Valeant“ kenčia dėl itin sugriežtėjusios įmonių praktikos priežiūros, gerokai smukusios savo akcijų vertės, be to, reikalaujama mažinti jos gaminamų vaistų kainas.

Šiuo metu dirbantys „Valeant“ pareigūnai ir jų jau iš postų pasitraukę kolegos praėjusią savaitę buvo apklausiami Kongreso posėdyje apie bendrovės vykdomas strategijas.

Įmonė superka seniau patentuotų vaistų, dėl kurių nekyla didelė konkurencija, gamintojas, o vėliau gerokai užkelia tokios produkcijos kainas rinkose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.