Druskininkų apgultis: vietų beveik nėra

Kol Palanga ar mažesni pajūrio kurortai rengiasi vasaros sezonui, Druskininkai – jau sausakimši. Dabar sumaniusieji rasti nakvynę būsimam savaitgaliui gali ir nusivilti.

Pastarąjį savaitgalį buvo galima išvysti, kiek poilsiautojų būna Druskininkuose esančiose sanatorijose ar viešbučiuose.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Pastarąjį savaitgalį buvo galima išvysti, kiek poilsiautojų būna Druskininkuose esančiose sanatorijose ar viešbučiuose.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Nakvynės sanatorijoje „Belorus“ galima tikėtis tik birželio viduryje.<br>T.Bauro nuotr.
Nakvynės sanatorijoje „Belorus“ galima tikėtis tik birželio viduryje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

May 4, 2016, 6:09 AM, atnaujinta May 26, 2017, 5:07 PM

Vėsūs orai pratęsė 220 tūkstančių narcizų žydėjimą Vijūnėlės parke, todėl atšilus buvo galima įsitikinti, kiek iš tiesų į Druskininkus atvyksta poilsiautojų.

Praėjusį savaitgalį čia vaikščiojo tiesiog minios įvairiomis kalbomis šnekančių svečių. Ne ką mažiau jų ir darbo dienomis, rašo „Lietuvos rytas“.

Kitu metu sunku pamatyti, kiek kurorte yra turistų, nes jie didesnę laiko dalį praleidžia uždarose sanatorijų, viešbučių, SPA centrų poilsio, gydymo ir pramogų zonose.

Trumpiau, bet dažniau

„Druskininkuose poilsiautojų daugėja, nes jie pirmiausia renkasi kuo saugesnę vietą atostogoms su šiuolaikinėmis sveikatinimo, gydymo ir pramogų paslaugomis.

Todėl savaitgaliams vietas pageidaujamame viešbutyje ar sanatorijoje vertėtų užsisakyti netgi prieš mėnesį arba du“, – patarė Druskininkų turizmo ir verslo centro direktorius Rimantas Palionis.

Anot jo, prognozuoti šio sezono pokyčius dar sunku, tačiau jau išryškėjo, kad dauguma klientų pastaruoju metu renkasi trumpesnį poilsį, bet atvyksta daugiau kartų.

Žydai mėgsta pailsėti

Ilgiausiai – net po porą mėnesių – Druskininkuose praleidžia iš Izraelio ir kitų Pietų šalių atvykę žydai, dažniausiai grįžtantys į tą patį būstą privačiuose namuose ar daugiabučiuose.

„Žydai neretai skundžiasi aukštu kraujospūdžiu, o jų šalyje daug saulės, todėl labai pasiilgsta ramybės, debesų ir lietaus Druskininkuose“, – pasakojo R.Palionis.

Užtat tarp trumpalaikio ir dažno poilsio mėgėjų pirmauja lietuviai, o juos spėriai vejasi lenkai.

Vietų – tik birželiui

Net ir Baltarusijai priklausančioje sanatorijoje „Belorus“ tarp komercinių klientų daugiausia lietuvių, lenkiančių ir pačius baltarusius, ir latvius.

„Tarp nuolatinių klientų, kasmet atvykstančių pas mus, yra ir dvylikos asmenų žydų šeimyna iš JAV. Jie emigravo iš Rusijos į Izraelį, o po to išvyko į Ameriką.

Beveik visą liepos mėnesį kasmet jie praleidžia pas mus“, – pasakojo sanatorijos „Belorus“ rinkodaros direktorė Jelena Ramanauskienė.

Beveik šimtą vietų komerciniams turistams turinti sanatorija šįmet džiaugiasi ypač gerais rezultatais.

„Tik kovo viduryje buvo keletas laisvų vietų, o dabar būtų galima užsisakyti nebent birželio viduriui. Tačiau kainų nekeliame. Tai būtų negarbinga mūsų klientų atžvilgiu“, – teigė J.Ramanauskienė.

Gausėjančiu poilsiautojų srautu džiaugėsi ir „Eglės“ sanatorijos rinkodaros ir pardavimų direktorius Edgaras Briedys.

Savaitgaliais sanatorijoje, kurioje yra 1100 vietų, pageidaujamą kambarį rasti sunku, ypač naujame 340 vietų sveikatingumo komplekse „Eglė+“, kuris atitinka 4 žvaigždučių viešbučio reikalavimus.

„Vis dėlto ir pajutę ypač didelę paklausą pastaraisiais savaitgaliais didinti kainų net neketinome. Jos liko tokios, kokios buvo suplanuotos visiems metams“, – teigė E.Briedys.

Įvertino naują viešbutį

Iš anksto užsisakyti vietas patarė ir Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktoriaus pavaduotoja Rasa Černiauskienė.

Viešbučio „Agua“ užimtumas visus šįmečius mėnesius, kaip ir pernai, gerokai viršijo 90 procentų.

Nors naujas „Flores“ viešbutis, dvelkiantis rytietiška Balio salos dvasia, buvo atidarytas tik pernai lapkritį, jo populiarumas auga kaip ant mielių.

Ne tik gegužės, bet ir birželio bei liepos savaitgaliams beveik visi „Flores“ kambariai jau užsakyti, o pirmąjį ketvirtį užimtumas svyravo nuo 65 iki 80 procentų.

„Džiaugiamės net 29 procentais išaugusiu svečių iš Lenkijos skaičiumi. Aišku, liūdna, kad ir toliau mažėja poilsiautojų iš Rusijos ir Baltarusijos.

Pirmąjį ketvirtį, palyginti su pernykščiu, viešbutyje „Aqua“ rusų sumažėjo 14,3 procento, o baltarusių – net 17,7 procento.

Naujajame „Flores“ daugiausia ilsėjosi lietuvių – net 52,7 procento, lenkų – 24,2 procento“, – teigė R.Černiauskienė.

Skaičiai ir faktai

Net ir sumažėjęs poilsiautojų iš Rusijos ir Baltarusijos srautas pernai nesutrukdė Druskininkams sulaukti 4,4 proc. daugiau svečių nei 2014 metais.

Nakvynių skaičius 2015 metais išaugo nuo 154 976 iki 161 715.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.