Įvardino labiausiai pažeidžiamas šalis „Brexit“ atveju

Jeigu Jungtinė Karalystė

Referendumas dėl Jungtinės Karalystės narystės ES vyks birželio 23 dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Referendumas dėl Jungtinės Karalystės narystės ES vyks birželio 23 dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jun 10, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 22, 2017, 5:03 AM

Agentūra rizikoms įvertinti įvedė naują pažeidžiamumo „Brexit“ atveju indeksą – „Brexit Sensitivity Index“ arba BSI. Nustatant indeksą buvo atsižvelgta į tokius rodiklius kaip atskirų šalių eksporto į JK santykis su jų BVP, migracijos srautai, finansų sektoriaus bendrovių reikalavimai britų bendrovėms, tiesioginės užsienio investicijos į Jungtinę Karalystę.

Kiekvienas rodiklis vertinamas nuo 0 iki 1, o BSI sudaro surinktų rodiklių suma.

Agentūros duomenimis, Airijos BSI siekė 3,5, Maltos – 2,9, Liuksemburgo – 2,4, Kipro – 2,3, Šveicarijos -2, Belgijos – 1,6, Nyderlandų – 1,5, Ispanijos – 1,5, Norvegijos – 1.

Referendumas dėl Jungtinės Karalystės narystės ES vyks birželio 23 dieną. Jame bus iškeltas klausimas: „Ar turėtų Jungtinė Karalystė likti Europos Sąjungos nare?

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas birželio 6 d. griežtai sukritikavo šią iniciatyvą. „Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES padėtų bombą šalies ekonomikai . O blogiausia, kad mes patys ją detonuosime po savo kojomis.“ – pareiškė jis. Gegužės 12 d. JAV ekonominių patarėjų tarybos pirmininkas Jasonas Furmanas pareiškė, kad Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES padarytų žalos ne tik pačios Jungtinės Karalystės, bet ir Europos bei viso pasaulio ekonomikai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.