Skrydžių bendrovė „žalėja“ – lėktuvai naudos mažiau degalų

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“, siekiant tobulinti aplinkai draugiškus bendrovės žaliuosius skrydžius, pristatė naują iniciatyvą „E-GEN“, kuria siekiama mažinti teršalų išmetimą ir išlaidas.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 3:41 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:33 AM

Prieš ketverius metus „airBaltic“ buvo pirmoji oro linijų kompanija Europoje, pradėjusi skraidyti ekologiškesniais turbopropeleriniais lėktuvais. Tada Rygos oro uoste pristatėme palydovinėmis sistemomis paremtas leidimosi procedūras savo „Bombardier Q400 Next Gen“ orlaiviams. Remiantis šia patirtimi, dabar, su „E-GEN“ projektu, norime pristatyti naujausias technologinius pasiekimus mūsų žaliesiems skrydžiams, kurie padės mums dar labiau sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir išlaidas. Mūsų naujieji „Bombardier CS300“ lėktuvai tai padės padaryti jau šiais metais“, – sako Pauls Cālītis, „airBaltic“ Skrydžių operacijų vyr. viceprezidentas.

Naujoji iniciatyva bei investicijos į „Bombardier CS300“ orlaivius reiškia, kad „airBaltic“ naudos 20 proc. mažiau degalų nei anksčiau. „Orlaivio ir jo naujo variklio galimybes sujungus su stipria „airBaltic“ kuro išsaugojimo programa ir ekologiškos navigacijos iniciatyvomis, mes sumažinsime CO2 ir NOx išmetimą atitinkamai 20 ir 50 proc. Tuo pačiu metu, oro uosto kaimynystėje bus iki keturių kartų tyliau nei prieš pristatant šiuos modernius orlaivius“ – teigia P. Cālītis.

„E-GEN“ projektas, bendrai finansuojamas Europos GNSS agentūros, padės visame „airBaltic“ lėktuvų parke naudoti metodais, paremtais palydoviniu ryšiu. EGNOS – Europos geostacionarios navigacijos tarnyba, yra palydovinė patikslinimo sistema, pagerinanti dabartinę GPS sistemą. Dėl geresnių rezultatų, EGNOS įveda technologijas orlaivių nusileidimo procedūroms, paremtas palydoviniu ryšiu. Tai keleiviams suteiks papildomų naudų, kadangi nauja sistema pagerins „airBaltic“ operacijas ribinėmis oro sąlygomis, sumažins kuro sąnaudas, teršalų kiekį bei triukšmo lygį oro uosto apylinkėse.

Kaip buvo skelbta anksčiau, „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 12 „Bombardier Q400 Next Gen“ lėktuvų su turbopropeleriniais varikliais. Oro linijų bendrovė pasirengusi pristatyti 20 visiškai naujų „Bombardier CS300“ lėktuvų, kurių pirmasis atvyksta jau šiais metais.

Visas „Bombardier“ lėktuvų parkas bus naudingas tobulinant susisiekimą tarp Baltijos šalių ir Vakarų Europos bei Rytų rinkų. Per artimiausius 5 metus „airBaltic“ vykdys 11 tiesioginių skrydžių iš Vilniaus ir Talino bei skrydžius su patogiu persėdimu Rygoje. Tai oro linijų bendrovės verslo plano „Horizon 2021“ dalis.

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų į Stokholmą, Berlyną, Amsterdamą, Rygą, Taliną. Taip pat bendrovė siūlo naujus tiesioginius skrydžius iš Talino bei Rygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.