Šiemet rinkosi daugiau būsto paskolų ir mažiau smulkių kreditų

Pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su 2015 m. tuo pačiu metu, gyventojai aktyviau rinkosi daugelį skolinimosi instrumentų. Išimtis – smulkieji vartojimo kreditai. Paklausa jiems sumažėjo, rodo asmeninės kredito istorijos sistemos „Mano Creditinfo“ duomenys.

Sausį – birželį, palyginti su pernai tuo pačiu metu, ketinimų skolintis iš smulkius kreditus teikiančių įmonių sumažėjo 24 proc.<br>J.Butkutės nuotr.
Sausį – birželį, palyginti su pernai tuo pačiu metu, ketinimų skolintis iš smulkius kreditus teikiančių įmonių sumažėjo 24 proc.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2016, 2:08 PM, atnaujinta May 18, 2017, 1:12 PM

„Lyginant pirmąjį pusmetį 2016 m. ir 2015 m., paklausa kreditams sparčiausiai augo, teikiamiems per tarpusavio skolinimo platformas. Augimas triženkliais procentais normalus, atsižvelgiant į jauną sektoriaus amžių ir tai, kad dalis įmonių tik pernai ėmėsi realios veiklos, pritraukdamos vartotojus skolintis“, – teigia Andrius Bogdanovičius, kredito biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius.

Pasak jo, paklausos bankiniams kreditams augimas atsiranda iš gyventojų poreikio finansuoti įsigyjamą būstą. „Nebe naujiena, kad NT rinka nuo metų pradžios išsiskiria savo aktyvumu. Ir turintys pakankamas pajamas bei gerą kredito istoriją paskolas gauna. Mūsų duomenimis, bankai pirmąjį pusmetį pasirašė ketvirtadaliu daugiau būsto kredito sutarčių nei prieš metus“, – teigia A. Bogdanovičius.

Sausį – birželį, palyginti su pernai tuo pačiu metu, ketinimų skolintis iš smulkius kreditus teikiančių įmonių sumažėjo 24 proc. A. Bogdanovičius sako, kad paklausos nuosmukis daugiausia susijęs su naujo reguliavimu atneštais apribojimais, sustabdyta didžiausios sektoriaus įmonės veikla bei konkurencija su tarpusavio skolinimo platformomis.

„Mano Creditinfo“ duomenimis, gyventojų pradelsti mokėjimai už anksčiau prisiimtus įsipareigojimus liepos pradžioje sudarė 987 mln. EUR ir buvo apie 50 mln. EUR mažesni nei metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.