Vairuotojai padavė į teismą „Uber“ dėl darbuotojų teisių

Trečiadienį Londono tarnautojų

„Uber“, leidžiančios užsisakyti keleivių pervežimo paslaugas per išmaniąją programėlę, paslaugomis šiuo metu naudojasi maždaug 2 milijonai Londono gyventojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Uber“, leidžiančios užsisakyti keleivių pervežimo paslaugas per išmaniąją programėlę, paslaugomis šiuo metu naudojasi maždaug 2 milijonai Londono gyventojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 2:33 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:37 AM

„Uber“, leidžiančios užsisakyti keleivių pervežimo paslaugas per išmaniąją programėlę, paslaugomis šiuo metu naudojasi maždaug 2 milijonai Londono gyventojų.

Šio teismo proceso metu bus aiškinamasi, ar „Uber“ samdomi vairuotojai yra laikomi jos darbuotojais, ar, kaip tvirtina pati „Uber“, jie yra laikomi dirbančiais savarankiškai. Šios dvi darbuotojų kategorijos teisiškai laikomos skirtingomis ir yra reglamentuojamos skirtingų nuostatų.

Tai pirmas kartas, kuomet „Uber“ susiduria su jai pradėtomis teisinėmis procedūromis Didžiosios Britanijos darbo rinkoje. Abi bylos, kurios šiuo metu laikomos neturinčiomis precedento, taps pavyzdžiu dar 17-ai ieškinių, nurodo bendrovės „Leigh Day“ teisininkai, atstovaują profesinę sąjungą GMB. Šios atstovai, savo ruožtu, teigia, kad „Uber“ savo samdomiems vairuotojams nesuteikia įprastų darbuotojų teisių ir šiuos vadina „partneriais“. Pati „Uber“ vairuotojus nurodo kaip dirbančius savarankiškai – šie, esą gali dirbti tiek, kiek nori, ir taip dažnai, kaip patys nustato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.