Įtarus sukčiavimu, suimtas vienas iš HSBC banko vadovų

Didžiausiu Europos banku

M.Johnsonas po trečiadienį vykusio teismo proceso buvo paleistas už 1 mln. JAV dolerių vertės užstatą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Johnsonas po trečiadienį vykusio teismo proceso buvo paleistas už 1 mln. JAV dolerių vertės užstatą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 18, 2017, 6:54 AM

Abu prekybą valiutomis vykdę pareigūnai JAV Teisingumo departamento kaltinami naudojęsi viešai neskelbiama informacija ir gavę papildomo pelno iš 3,5 mlrd. JAV dolerių vertės sandorio.

Pats HSBC teigia neketinanti komentuoti pavienių savo darbuotojų veiksmų ar prieš juos pradėtų teisinių veiksmų. Tiesa, banko atstovas spaudai pabrėžė, kad finansų institucija bendradarbiauja su Teisingumo departamentu vykdomame pasaulinių valiutų rinkų tyrime.

M.Johnsonas po trečiadienį vykusio teismo proceso buvo paleistas už 1 mln. JAV dolerių vertės užstatą.

Teisingumo departamentas kaltina prekeivius valiuta „užbėgus klientui už akių“ ir pasinaudojus jo pateikta konfidencialia informacija saviems tikslams. Banko paslaugomis norėjęs pasinaudoti asmuo ketino į Britanijos svarus konvertuoti 3,5 mlrd. JAV dolerių.

Teigiama, kad abu pareigūnai iki vykdydami sandorį patys įsigijo valiutos, nes paskaičiavo, kad tokia didelė pinigų perlaida kels svaro kursą ir leis užsidirbti.

Departamentas nurodo, kad prekybininkai tyčia nustatė tam tikrą konkretų sandorio atlikimo laiką, kad galėtų geriausiai pasinaudoti pakilsiančia svaro verte.

Papildomas HSBC pelnas iš šio sandorio siekė 8 mln. JAV dolerių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.