Lietuvos draudikai gaudo pokemonus bei draudžia tai darančius

Pokemonų karštligė neaplenkė ir draudimo paslaugų sektoriaus. Bendrovė „Lietuvos draudimas“ šalies vartotojams pateikė  naujieną – pokemonų gaudytojų draudimą. Tiesa, šis draudimas niekuo nesiskirs nuo įprasto draudimo nuo nelaimingų atsitikimų.

Pokemonų karštligė neaplenkė ir draudimo sektoriaus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pokemonų karštligė neaplenkė ir draudimo sektoriaus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Jul 22, 2016, 3:44 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:24 AM

„Lietuvos draudimo“ atstovė Ingrida Žaltauskaitė sakė, kad pastebėjus didžiulį susidomėjimą „Pokemon Go“ žaidimu, nuspręsta pasiūlyti vartotojams patrauklesnę draudimo rūšį.

„Matome milžinišką, net fenomenalų susidomėjimą žaidimu. Įvertinome tai, kad žmonės žaisdami patenka į tam tikras rizikingas situacijas, tad nusprendėme pasiūlyti tokią aktualią draudimo rūšį“, – sakė I.Žaltauskaitė.

Susidomėjimas jaučiamas

Sutartys šiam draudimui, kuris vadinasi „Asmens draudimas pokemonų medžiotojams“, pradėtos sudaryti ketvirtadienį, liepos 21-ąją. Jis galios ne tik tuomet, kai žmogus susižalos žaisdamas, bet ir kitų nelaimingų atsitikimų atveju, pavyzdžiui, susižeidus.

„Tai labiau rinkodaros sprendimas, atsiradęs norint parodyti reikalingumą, įvairias situacijas. Matome, kad susidomėjimas šia draudimo rūšimi didžiulis. Užklausų draudimo puslapyje, palyginus su įprastinėmis dienomis, ketvirtadienį padaugėjo dešimčia kartų“, – sakė I.Žaltauskaitė.

Tokia draudimo rūšis – vienas iš būdų pritraukti žmonių dėmesį. Draudimas galios net ir tada, kai draudėjas nustos gaudyti pokemonus. 

Vis dėlto, anot I.Žaltauskaitės, lietuviai nėra linkę draustis: nei savęs, nei savo turto.

Žaidžia ir patys draudikai

„Idėja sukurti tokį draudimą kilo, kai legalus žaidimas atsirado Lietuvoje.

Pajutome, kad juo smarkiai domimasi, o kartu ir patys pradėjome žaisti. Kai kurių mūsų įmonės skyrių vadovai ir patys žaidžia šį žaidimą, mato, į kokias pavojingas situacijas gali patekti žaidėjai.  Įvertinus riziką, atsirado ir idėja pasiūlyti draudimo rūšį“,  – sakė „Lietuvos draudimo“ atstovė.

Beje, draudimas negalios tiems draudėjams, kurie sumanys žaisti vairuodami ir sukels avarijas.

Kitą savaitę „Lietuvos draudimas“ panašiu principu vartotojams planuoja pasiūlyti ir būsto draudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.