Ko pramonininkai tikisi iš naujosios finansų ministrės?

Finansų ministrė Rasa Budbergytė susitiko su Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu Robertu Dargiu, panorusiu sužinoti naujai išrinktos ministres požiūrį į verslui svarbius klausimus. Dėl kai kurių dalykų R.Budbergytė ir R.Dargis sutarė, bet dėl kai kurių dalykų valstybės ir verslo interesai – išsiskyrė.

R.Dargis teigė, kad jam naujosios ministrės Rasos Budbergaitės pizicija – priimtina.<br>ELTA nuotr.
R.Dargis teigė, kad jam naujosios ministrės Rasos Budbergaitės pizicija – priimtina.<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

2016-07-25 15:33, atnaujinta 2017-05-17 20:24

„Susitikimas įvyko mano iniciatyva, nes ministrė neseniai pradėjo dirbti ir mano buvo įdomi jos pozicija dėl valstybės finansų. Kalbėjomės ir apie eksporto draudimo garantijas, apie tai, ar galime ateityje tikėtis nulinio pelno mokesčio reinvestuojamam pelnui - čia nuomonės išsiskyrė“, – sakė R.Dargis.

Jo teigimu, verslas tikisi nulinio mokesčio, tačiau R.Budbergytė kalba apie įsipareigojimus subalansuoti valstybės biudžetą. Pramonininkai taip norėtų, kad žemė būtų apmokestinama kartu su nekilnojamuoju turtu bei patogesnės prieigos verslui prie pinigų.

„Negalime į valstybės finansus žiūrėti vien buhalteriniu požiūriu. Turime sukurti prielaidas tvariam ekonomikos augimui“, – sakė R.Dargis.

Pramonininkų konfederacijos prezidentas neatskleidė, ar jam priimtina visa socialdemokratų partijos politika, bet teigė, kad ministrės pozicija jam priimtina. Prieš rinkimus R.Dargis ketina susitikti su visų partijų atstovais. „Ateinantys keturi metai bus labai svarbūs“, – sakė jis.

Mokesčių tikrai nekels

Anksčiau prakalbusi apie kai kurių mokesčių R.Budbergytė po pokalbio buvo įsitikinusi, kad mokesčių kelti Lietuvoje tikrai nebereikia.

„Ne tik finansai turi būti tvarūs, bet ir ekonomikos augimas. Tai labai svarbu, visi sutinkame, kad mokesčių Lietuvoje didinti tikrai nereikia, to neplanuojame. Valstybėje pakanka pinigų - klausimas, ar juos panaudojame taip, kad iš jų galėtume patenkinti prioritetinius dalykus“, – sakė R.Budbergytė.

Naujai finansų ministrei prioritetai yra socialinės atskirties mažinimas, įsipareigojimų didinti gynybos biudžetą vykdymas, struktūrinės priemonės. Pasak jos, svarbiausia žinoti, ko norime.

„Šiuo atžvilgiu su pramonininkais mūsų požiūris sutapo ir kalbant apie klausimus kaip padėti mūsų verslui, džiaugiuosi, kad pasiektas susitarimas: ne Europos Sąjungos rinkose mūsų lietuviškos prekės turės geresnes sąlygas eksportui. Taip pat pritarėme siūlymui pakeisti valstybės skolos įstatymą“, – dėstė ministrė.

Pramoninkų konfederacija ir toliau ketina diskutuoti su ministre dėl nulinio pelno mokesčio taikymo bei NT apmokestinimo kartu su žeme. R.Budbergytė teigė, kad į šiuos reikalus  dar turi įsigilinti.

„Galvojant apie tai, kaip galima padėti ekonomikai augti ir būti konkurencingai, svarbu sudaryti sąlygas naujoms alternatyvoms, naujiems šaltiniams. Kad smulkusis ir vidutinis verslas gautų pinigų ne tik iš komercinių bankų“, – pozicija dalinosi birželį pareigas pradėjusi eiti finansų ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.