Pokemonų gaudytojams – naujos turizmo kryptys. Ką siūlo Lietuva?

Europos bendrovės žaidimo „Pokemon GO“ gerbėjams pradėjo vystyti tematines ekskursijas. Pokemonų gaudytojams bus siūlomi individualūs maršrutai. O štai Lietuvoje tokia galimybė dėl per mažos rinkos greičiausiai nepasiteisintų.

„Pokemon GO“ žaidžia daug kas, ypatingai tai matosi vakare Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Pokemon GO“ žaidžia daug kas, ypatingai tai matosi vakare Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rimvydas Širvinskas-Makalius sako, kad Lietuvoje neturime pakankamo turizmo srauto tokiai krypčiai vystyti.<br>T.Bauro nuotr.
Rimvydas Širvinskas-Makalius sako, kad Lietuvoje neturime pakankamo turizmo srauto tokiai krypčiai vystyti.<br>T.Bauro nuotr.
Europos bendrovės pradėjo vystyti tematines ekskursijas žaidimo „Pokemon GO“ gerbėjams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos bendrovės pradėjo vystyti tematines ekskursijas žaidimo „Pokemon GO“ gerbėjams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kristina Rancaitė

Jul 26, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:13 PM

Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius sako, kad nepaisant žaidimo „Pokemon GO“ populiarumo, Lietuvoje neturime pakankamo turizmo srauto tokiai krypčiai vystyti.

„Aišku, žaidžia daug kas, ypatingai tai matyti Vilniuje vakare. Praėjusią savaitę lydėjau grupę į Varšuvą, kai ėjome per miestą, keliautojai vis pajuokaudavo: „Sakykite, ar galite įtraukti maršrutą, kur būtų daugiausiai pokemonų“. Žaidimas tikrai protą suvėlė“, – pasakojo R.Širvinskas-Makalius.

Verslui nebūtų naudinga?

R.Širvinskas-Makalius pasakoja, kad ir pats gaudo pokemonus ir tokiu būdu Vilniuje atranda įdomių objektų.

„Tos stotelės būna arba įdomūs lankytini objektai, arba kažkokia skulptūra, arba fontanas, šalia kurio gyvenau, bet apie jį nežinojau. Žmonėms tai naudinga, jie gali visai kitokį miestą pažinti. O tam tereikia interneto, kuris Europos Sąjungoje jau nėra brangus. O pačiu žaidimu džiaugiuosi, jis mane tobulina, padeda pažinti Vilnių“, – pozityviai nusiteikęs R.Širvinskas-Makalius.

Visgi jis nežino, ar verslui išnaudoti pokemonų gaudymą būtų naudinga. Jeigu į ekskursijas važiuotų vaikai, jaunimas, tai galėtų būti puikus pasilinksminimo būdas, įtraukiantis užsiėmimas.

„Bet nemanau, kad tai tiktų suaugusiems. Dabar užplūdusi pokemonų banga, bet vėliau jų populiarumas atslūgs ir tokios eksursijos nebebus populiarios. O dabar, girdėjau, net verslas iš to pelnosi. Pas mus per maža rinka organizuoti tokias keliones, tačiau šis žaidimas kaip savarankiškas pažinimas – nuostabus dalykas“, – sakė R.Širvinskas-Makalius.

Pasaulyje kita tendencija

O štai kitose Europos šalyse tokių turistinių krypčių jau atsirado.

Iš 151 pokemono, egzistavusio originaliojo žaidimo versijoje, 142 galima pagauti Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kitus tris – Japonijoje, Australijoje ir Europoje.

Ispanijos kelionių organizatoriai pasiūlė vartotojams 13 dienų turą į JAV. Į kelionės kainą įeina lėktuvo bilieto kaina, pervežimai, apgyvendinimas ir maršrutas su patarimais kaip pagauti pokemonus.

Ieškant šešių likusių pokemonų, kurių buvimo vieta dar nėra žinoma, žaidėjams siūloma keliauti po visą pasaulį.

Jeigu esate užkietėjęs pokemonų gaudytojas, tuomet greičiausiai žinote, kad kai kurie pokemonai randami tik tam tikrose klimato zonose. Todėl gali būti sunku rasti pokemonus savo gimtajame miestelyje. Tad ir skrydžių paieškų sistemos siūlo skristi į šalis, kuriose bus paprasta kuo daugiau jų sugauti.

Liepos pradžioje buvo pranešta apie tai, kad Pietų Korėjos pajūryje esančiame Sokcho mieste pastebimas turistų, kurie yra „Pokemon GO“ gerbėjai, antplūdis. Pietų Korėjoje oficialus žaidimo pasirodymas nėra planuojamas, valdžia riboja „Google Maps“ dėl saugumo, o pokemonų pasirodymas aiškinamas techninėmis klaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.