Venesueloje siaučiantis badas įsimetė ir į zoologijos sodą

Venesuelos sostinėje esančiame zoologijos sode dėl maisto trūkumo gaišta gyvūnai. Per paskutinį pusmetį viename didžiausių šalies zoologijos sodų nudvėsė apie 50 gyvūnų, „Reuters“ pranešė zoologijos sodų darbuotojų profsąjungos vadovė Marlena Sifontes.

Venesuelos sostinėje esančiame zoologijos sode stebimos gyvūnų mirtys dėl maisto trūkumo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Venesuelos sostinėje esančiame zoologijos sode stebimos gyvūnų mirtys dėl maisto trūkumo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 6:46 AM, atnaujinta May 17, 2017, 8:14 AM

Jos teigimu, gyvūnai mirė iš bado. Tarp aukų – vietnamietiškos kiaulės, tapyrai, triušiai ir paukščiai. Kai kurie iš gyvūnų prieš mirtį negavo ėsti net porą savaičių.

Su maisto trūkumu susidūrė ir stambiausi plėšrūnai. Dabar į tigrų ir liūtų racioną yra įtraukti mangai ir moliūgai ir taip kompensuojamas mėsos trūkumas. O drambliai vietoj šieno yra maitinami tropiniais vaisiais.

Zoologijos sodo vadovybė atsisakė komentuoti situaciją. Venesuelos valdžia taip pat nekalba apie gyvūnų mirtis, nors prokurorai ir pradėjo tyrimą dėl šių nelaimių.

Situacija ir kituose šalies zoologijos soduose ne ką geresnė, teigia šalies žurnalistai. Jų teigimu, Paragvanos zoologijos sode gegužę mirė trys gyvūnai. Įstaigos vadovai praneša, kad šiuo metu meškos gauna tik pusę jiems priklausančios dienos maisto normos. 10 gyvūnų artimiausiu metu ketinama perkelti į kitą zoologijos sodą.

Kai kurių zoologijos sodų darbuotojai prisipažino, kad norėdami pamaitinti gyvūnus, yra priversti kreiptis į vietos verslininkus. Vienas valdininkas pareiškė, kad daroma viskas, jog zoologijos sodas ir toliau veiktų.

Venesuela jau kelis metus išgyvena ekonominę ir finansinę krizę, kuri dar labiau sustiprėjo dėl naftos kainų kritimo. Nafta – pagrindinė šalies eksporto prekė. Gegužę ir birželį prekių ir vaistų trūkumas buvo toks stiprus, kad gyventojai išėjo į gatves ir mitingavo. Mitingai kartais pavirsdavo į rimtus neramumus.

Šalyje trūksta daugelio pirmos būtinybės prekių. Birželio pradžioje apie 500 venesueliečių prasiveržė į Kolumbiją, kad apsipirktų. Dabar pasienis yra atidaromas reguliariai, kad gyventojai galėtų nusipirkti būtiniausių prekių.

Šią savaitę tapo aišku, kad Venesuela gaus pusės milijardo dolerių kreditą atsargų papildymui. Pinigus suteiks Lotynų Amerikos rezervinis fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.