Vilnius teigia esąs miestas be draudimų. Ar tikrai?

Prieš pradedant Bokšto gatvės rekonstrukciją „Popieriniam barui“ niekas apie ją nepasivargino pranešti, todėl verslininkams tenka pasukti galvą, kaip lankytojai paklius į vidų.

Prie užeigos Bokšto gatvėje remontininkai netrukus iškas griovį, tad į ją bus sunku patekti net ir pėstiems klientams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie užeigos Bokšto gatvėje remontininkai netrukus iškas griovį, tad į ją bus sunku patekti net ir pėstiems klientams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie užeigos Bokšto gatvėje remontininkai netrukus iškas griovį, tad į ją bus sunku patekti net ir pėstiems klientams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie užeigos Bokšto gatvėje remontininkai netrukus iškas griovį, tad į ją bus sunku patekti net ir pėstiems klientams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ant metalinės tvoros nematyti jokių atsiprašymų dėl sukeltų nepatogumų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ant metalinės tvoros nematyti jokių atsiprašymų dėl sukeltų nepatogumų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Jul 31, 2016, 9:02 AM, atnaujinta May 17, 2017, 8:14 AM

Vilnius teigia esąs miestas be draudimų, bet visa tai tik popieriuje. Ateikite į Bokšto gatvę ir ant vienos metalinės tvoros pamatysite bent kelis draudimus.

Blogiausia, kad tie draudimai kirs per kišenę šioje gatvėje įsikūrusio „Popierinio baro“ šeimininkams.

Teisybės savivaldybėje mėginantis ieškoti baro vadovas Karolis Banevičius piktinasi – kol gatvė bus išrausta, mokesčius vis tiek teks mokėti, o užeigos per tą laikotarpį laukia nuostoliai.

Pašto dėžutė buvo tuščia

„Suprantu, kad kartais gatves reikia remontuoti ir tai sukelia laikinų nepatogumų, tačiau pirmadienį atėję į darbą visi labai nustebome.

Iš Latako gatvės pusės puikavosi užrašas, skelbiantis, kad eiti mūsų baro link draudžiama. Gatvė jau buvo išrausta, o darbininkai gąsdino, kad tuoj iškas griovį ir taip teks kentėti iki rudens“, – nelinksmą savaitės pradžią prisimena K.Banevičius.

Jis nubėgo patikrinti pašto dėžutės, bet jokio informacinio lapelio nerado. Patikrino skelbimų lentą – jokių užuominų apie remontą nėra. Nieko nepavyko rasti ir savivaldybės interneto puslapyje. Tiesa, pasikalbėjęs su kaimyninių užeigų atstovais K.Banevičius išgirdo, kad jie dar žiemą žinojo apie Bokšto gatvės rekonstrukciją.

„Popierinio baro“ vadovas parašė viešą laišką merui Remigijui Šimašiui. Netrukus į jį reagavo tarybos narė Aušra Maldeikienė. Ji paprašė savivaldybei atsiųsti oficialų raštą.

Mokesčius reikės mokėti

K.Banevičius negalėjo tiksliai pasakyti, kiek baras praras per gatvės rekonstrukcijos mėnesius. Mat jis atidarytas tik praėjusių metų gruodį, tad palyginti dar nėra su kuo.

Vis dėlto jis vardijo mokesčius, kuriuos teks mokėti, nors lankytojų gerokai sumažės ir sumažės apyvarta. Tai – nekilnojamojo turto mokestis, išlaidos kenkėjų profilaktikai, mokesčiai autoriams už bare skambančią muziką, taip pat vandenį, elektros energiją, kasos aparato programinės įrangos palaikymą, atlyginimai darbuotojams.

Rugpjūčio 6-ąją „Popieriniame bare“ turėjo būti švenčiamas gimtadienis. Vienas svečių – neįgaliojo vežimėlyje. Gatvės rekonstrukcijos darbų vadovas patikino, kad neįgalus žmogus tą dieną neįvažiuos, nes jau bus iškastas griovys ir darbininkai greičiausiai dar nebus padarę tiltelių pėstiesiems.

„Gimtadienį praradome, pajamas už jį irgi. Tai – ne tik kelių šimtų eurų nuostolis. Kenčia baro vardas“, – įsitikinęs vadovas.

Neaišku ir kaip bus išvežamos šiukšlės, kai Bokšto gatvė bus perkasta.

„Man pasakė – pastatykite konteinerį kitur. O kur jį statyti, kur galima? Niekas nepaaiškino. Be to, pastačius konteinerį kitur, į jį šiukšles ims krauti visi panorėję. Tai – papildomi nuostoliai“, – piktinosi K.Banevičius.

Galėjo mėnesiui uždaryti

Pradėjus remontą jau pirmadienį „Popierinio baro“ apyvarta buvo trečdaliu mažesnė nei įprastai.

K.Banevičius ant metalinės tvoros greta draudžiančio eiti užrašo grasina pakabinti skelbimą, kviečiantį užsukti į barą, kuris veikia apkasuose.

„Nejaugi mūsų negalėjo informuoti? Jei būtume žinoję, barą bent mėnesiui būtume uždarę, atlikę remontą. Aišku, gatvė po rekonstrukcijos bus tikrai gražesnė, tik kaip to sulaukti?“ – klausė K.Banevičius.

„Popieriniam barui“ pasisekė labiau nei kitoje gatvės pusėje įsikūrusiam restoranui, kuriame rugpjūtį suplanuotos vestuvės. Pamatę griovį vestuvininkai tikrai neapsidžiaugs.

Dirbs iki vėlaus rudens

Savivaldybė atmeta verslininkų priekaištus, nors pripažįsta, kad informaciją apie gatvių Senamiestyje remontą interneto puslapyje paskelbė tik liepos 18-ąją.

Rekonstrukcijos darbai Bokšto, Savičiaus ir Išganytojo gatvėse vyks iki lapkričio 30 dienos.

Pirmame etape bus draudžiamas transporto eismas Išganytojo gatve ir Bokšto gatvės dalyje tarp Savičiaus ir Išganytojo gatvių.

Transporto eismas važiuojant Savičiaus gatve nuo Savičiaus ir Bokšto gatvių sankryžos bus nukreiptas Bokšto gatve link Subačiaus gatvės į A.Strazdelio gatvę.

Taip pat Bokšto gatvėje bus pakeista vienpusio eismo tvarka ir kryptis nustatyta nuo Savičiaus gatvės link Subačiaus gatvės.

Iki lapkričio 30 dienos bus draudžiama įvažiuoti ir į Bokšto gatvę iš Subačiaus gatvės pusės. Darbai bus vykdomi ir šeštadieniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.