Druskininkų kurorte – žydų turistų vajus

Nors lietingi ir vėsūs orai Lietuvos neapleido beveik visą vasarą, Druskininkuose šis sezonas buvo daug geresnis nei praėjusiais metais. Nemaža dalimi prie to prisidėjo staiga padidėjęs Izraelio turistų skaičius.

Turistų mieste padaugėjo iš visų šalių, išskyrus Rusijos piliečius.<br>T.Bauro nuotr.
Turistų mieste padaugėjo iš visų šalių, išskyrus Rusijos piliečius.<br>T.Bauro nuotr.
Kaip pagrindinę, daugiau nei perpus padidėjusių turistų iš Izraelio priežastį, R. Palionis nurodo karštą jų klimatą.<br>T.Bauro nuotr.
Kaip pagrindinę, daugiau nei perpus padidėjusių turistų iš Izraelio priežastį, R. Palionis nurodo karštą jų klimatą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 6:54 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:40 PM

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šį pusmetį bendras turistų skaičius Druskininkuose padidėjo net 12,6 procento.

Turistų mieste padaugėjo iš visų šalių, išskyrus Rusijos piliečius. Lenkų atvyko 26 proc. daugiau, baltarusų – 11 proc., vokiečių – 0,6 proc., latvių – 22 proc., izraeliečių – net 53 proc. daugiau nei praėjusį pusmetį.

Sezono nenurašo

Pasak Druskininkuose esančio viešbučio „Europa Royale“ pardavimų vadovės Erikos Pribyš, nors daugelis klientų jau kraunasi daiktus, vasaros sezono nurašyti dar negalima.

„Situacija šiuo metu tokia, kad daugelis klientų, kurie buvo apsistoję, jau kruta, juda link namų. Užimtumas yra sumažėjęs, bet šiam savaitgaliui jau užsakytas visas viešbutis. Dėl rugsėjo mėnesio, kol kas prognozės yra tikrai džiuginančios ir jei lygintume su praėjusiu vasaros sezonu, tai šis sezonas keliais procentais buvo geresnis nei praėjusių metų“, – sakė Erika Pribyš.

Panašios nuomonės buvo ir Lietuvos kurortų asociacijos direktorė Kristina Citvarienė, kuri taip pat teigė, kad šis sezonas daug geresnis nei praėjusių metų:

„Nors kai kurių Lietuvos kurortų sezonai jau eina į pabaigą – žmonių vis dar yra. Žinoma, vienuose kurortuose daugiau, kituose mažiau. Šį vasaros sezoną, lyginant su praėjusiu, pastebimas turistų skaičiaus augimas, tiek kalbant apie vietinį turizmą, tiek apie iš užsienio atvykstančius turistus.“

Suskaičiuoti – sunku

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis sako, kad Izraelis yra tokia šalis, kurios turistus suskaičiuoti yra gana sudėtinga, mat jie labiau linkę apsigyventi privačiame sektoriuje:

„Štai praeitą pusmetį viešbučiuose ilsėjosi 473 svečiai iš Izraelio, o šių metų pirmą pusmetį 728 svečiai. Skaičiai nėra labai dideli, tačiau teigiami.

Turistų sumažėjo tik iš Rusijos ir turime 5 proc. mažiau svečių, bet manau, kad jie dar sugrįš pas mus. Tai didelė šalis, mes galime jiems pasiūlyti gerą kokybę už gerą kainą, o jie to nelabai turi pas save. Jie jau 200 metų buvo mūsų klientai, tai išliks ir dar eilę metų, tik dabar ta politinė situacija turbūt dar pusmetį ar metus blokuos klientus“, – sakė R. Palionis.

Poilsis čia – kitoks

Pasak R. Palionio, poilsis Druskininkuose yra kiek kitoks nei kituose Lietuvos kurortuose ir yra labiau panašesnis į poilsį Birštone:

„Druskininkų poilsis skiriasi nuo visos Lietuvos. Pagrindinis poilsis čia visgi yra kurortinis gydymas, tai tie žmonės tikrai daug nekeliauja ir nevažinėja. Tačiau tie turistai, kurie atvažiuoja ilgesniam laikui, tarkim, iš Izraelio, jie vidutiniškai pas mus ilsisi maždaug mėnesį ir aplanko labai daug. Apkeliauja visur aplink, nuvažiuoja net į Lenkiją, aplanko savo šaknis, keliauja po kitus Lietuvos miestus. Dažniausiai nuomojasi automobilius ir važiuoja į Vilnių, Trakus.“

Kaip pagrindinę, daugiau nei perpus padidėjusių turistų iš Izraelio priežastį, R. Palionis nurodo karštą jų klimatą:

„Jie daugiau bėga nuo didelio karščio savo šalyje ir Lietuvą renkasi dėl tinkamo klimato, mūsų gero maisto ir tiesiog taip pralaukia didįjį karštį Izraelyje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.