Vyriausybėje – kalbos dėl renovacijos ir energinio efektyvumo

Pirmadienį Vyriausybės rūmuose

Į konferenciją pakvieti Vyriausybės nariai, jos darbe taip pat dalyvaus atsakingų šalies centrinių institucijų bei savivaldybių atstovai, ūkio ir energetikos sektoriaus ekspertai, architektai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į konferenciją pakvieti Vyriausybės nariai, jos darbe taip pat dalyvaus atsakingų šalies centrinių institucijų bei savivaldybių atstovai, ūkio ir energetikos sektoriaus ekspertai, architektai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 11:27 AM, atnaujinta May 14, 2017, 7:25 PM

„Tai labai sėkmingas projektas, kuris turi didžiulę įtaką žmonių gerovei ir šalies ekonomikai. Kad sukurtume šią sėkmę, atlikome daug parengiamojo darbo. Turėjome aiškią viziją ir pritaikėme naujas finansines priemones, kurios padėjo išjudinti iš mirties taško daugiabučių renovaciją“, – teigia Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, savo pranešimu pradėsiantis konferenciją.

Siekdama kryptingai plėtoti tolesnę šalies energinio efektyvumo didinimo strategiją, Vyriausybė rengia konferenciją-diskusiją, kurios pagrindinis tikslas – apibendrinti per pastaruosius kelerius metus padarytą šalies pažangą šioje srityje ir pristatyti svarbiausius ateities prioritetus.

2014 metais bendradarbiaujant su Vokietijos Federacinės Respublikos aplinkos, gamtos apsaugos, statybų ir reaktorių saugos federaline ministerija, trijose šalies savivaldybėse – Birštono, Šiaulių ir Utenos – pradėtas įgyvendinti demonstracinis kvartalų energinio efektyvumo didinimo projektas. Konferencijoje Vokietijos patirtimi dalinsis ir pranešimą skaitys šios ministerijos valstybės sekretorius Giunteris Adleris (Guenther Adler).

Pranešimą apie pastatų energinio efektyvumo didinimo poveikį gyventojams, šalies ūkiui ir energetikai skaitys ekonomistas, makroekonominės politikos ir viešosios ekonomikos ekspertas, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas prof. Raimondas Kuodis. Į konferenciją pakvieti Vyriausybės nariai, jos darbe taip pat dalyvaus atsakingų šalies centrinių institucijų bei savivaldybių atstovai, ūkio ir energetikos sektoriaus ekspertai, architektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.