Trys ekologiškos įmonės idėjos Lietuvoje

Apie ekologijos svarbą Lietuvoje kalbama vis daugiau: didėjanti aplinkos tarša, sveikatos problemos bei savo žavesį prarandanti gamta skatina domėtis ekologiškomis idėjomis. Vis daugiau populiarumo įgauna ekologiški pastatai, drabužiai bei maistas. O ar jau teko girdėti apie Lietuvos įmones, kurios imasi ekologiškų idėjų įgyvendinimo? Visi norime būti sveiki bei gyventi gražioje aplinkoje. Būtent dėl to stengiamės ieškoti aplinką bei mus tausojančių sprendimų. Stambios Lietuvos įmonės – ne išimtis.

Saulės energetikos projektai sparčiai populiarėja Europoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulės energetikos projektai sparčiai populiarėja Europoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 12:34 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:39 AM

Priežastis Nr. 1: gamtą tausojančios naujovės

Saulės energetikos projektai sparčiai populiarėja Europoje. Eksperimentinis lėktuvas skridęs visas 70 valandų ir palaikomas tik saulės energija saugiai nusileido Ispanijoje. Daugybė dar neišnaudotų galimybių slypi saulės energijoje. Ir tai puikiai supranta viena stambiausių Panevėžio įmonių, dirbančių elektrotechnikos ir automatikos srityje, bendrovė „Automatikos Sistemos“, kuri ne tik siekia, bet jau daugiau nei dešimtmetį įgyvendina saulės energetikos projektus. Įmonės teritorijoje įrengtos net dvi nuosavos fotovoltines saulės elektrinės.

Priežastis Nr. 2: švari aplinka būtina mūsų sveikatai

Ekologinių idėjų svarba neabejotina ir žiaurias oro taršos pasekmes matome jau šiandien pasižiūrėję  į Pekino bei kitų Kinijos miestų situaciją. Tirštas bei sveikatai žalingas smogas jau nebestebina vietinių gyventojų. Kol dar džiaugiamės nuostabiais Lietuvos miškais ir švariu oru, būtų puiki proga ieškoti įvairiausių būdų kaip mažinti užterštumą.

Automobilių skaičius kiekvienais metais vis auga, o su juo didėja ir oro tarša. Paskaičiuota, jog per metus Lietuvos kelių transportas išmeta per 160 000 tonų teršalų. Šie teršalai gali turėti įtakos vėžiniams susirgimams bei kenkia jūsų kepenims, inkstams ir centriniai nervų sistemai. Įmonės „Automatikos Sistemos“ vadovas Gytis Preidis įsitikinęs: „Laikas susirūpinti savo bei artimųjų sveikata“. Aplinkai draugiški ekologiški sprendimai įmonei ypač svarbūs. Siekdama prisidėti prie oro taršos mažinimo gimtajame mieste, įmonė įsigijo Nissan Leaf elektromobilį, kurį naudoja kasdieninėje įmonės veikloje. „Tikimės, kad būsime pavyzdžiu ir kitoms miesto įmonėms, ir visi drauge prisidėsime prie miesto taršos mažinimo ir švaresnio pasaulio kūrimo“, – teigė įmonės atstovai.

Priežastis Nr. 3: ekologiški sprendimai leidžia sutaupyti

Šiuo metu elektromobilių įkrovimo stotelių skaičius Lietuvoje siekia ~20, registruotų elektromobilių skaičius ~220. Elektromobilių skaičius Lietuvoje auga kur kas sparčiau nei jiems reikalinga infrastruktūra. Norint didinti elektromobilių skaičių ir užtikrinti jų funkcionalumą, to tikrai nepakanka, tad įmonė UAB „Automatikos Sistemos“ nusprendė investuoti į miesto gerbūvį ir iš savo lėšų įrengė viešą elektromobilių įkrovimo stotelę. Įmonė kasdien sulaukia svečių. „Dabartinėje tendencijoje daugiausiai sulaukiame pravažiuojančių svečių iš užsienio. Lietuvoje elektromobiliai populiarėja pamažu“, – teigė UAB „Automatikos Sistemos“ atstovai. „Nors sulaukiame vis daugiau užsakymų iš kitų įmonių, privačių asmenų su prašymu ir jiems įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles“.

Parengė Vaida Kardokaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.