Alkoholio liūne lietuviai įveikė rusus

Pirmadienį prasidėjusi akcija, kuria skatinama atkreipti dėmesį į alkoholio vartojimą, pateikė nemažai staigmenų. Viena iš jų – tai  Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys, kuriuose pateikiamas sąrašas, parodantis, kokį kiekį gryno alkoholio suvartoja vidutinis 15 metų amžiaus pilietis per metus. Apie tai rašo naujienų portalas „The Telegraph“.

Pirmoji vieta pagal alkoholio suvartojimą atitenka Baltarusijai. Kiekvienas šios šalies pilietis per metus vidutiniškai suvartoja net iki 17,5 litrų gryno alkoholio. Antrojoje vietoje puikuojasi Moldova, o trečiąją užima ne kas kitas, kaip Lietuva.<br>123rf nuotr.
Pirmoji vieta pagal alkoholio suvartojimą atitenka Baltarusijai. Kiekvienas šios šalies pilietis per metus vidutiniškai suvartoja net iki 17,5 litrų gryno alkoholio. Antrojoje vietoje puikuojasi Moldova, o trečiąją užima ne kas kitas, kaip Lietuva.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-15 14:13, atnaujinta 2017-04-17 21:40

Štai Rusijos piliečiai per metus išgeria apie 15 litrų gryno alkoholio, o tai yra maždaug 155 buteliai vyno arba 1,5 tūkst. degtinės taurelių. Tačiau kad ir kaip būtų keistą, Rusija net nėra daugiausiai išgeriančių šalių trejetuke.

Pirmoji vieta čia atitenka Baltarusijai. Kiekvienas šios šalies pilietis per metus vidutiniškai suvartoja net iki 17,5 litrų gryno alkoholio.

Antrojoje vietoje puikuojasi Moldova, o trečiąją užima ne kas kitas, o Lietuva. Tiesa, mūsų šalyje netrūksta manančių, kad girtuokliauja ne patys lietuviai, o išgeriamų svaigalų litrus išpučia turistai.   

Ketvirtojoje vietoje yra Rusija, o toliau ją seka Rumunija ir Ukraina. Septintojoje vietoje – Andora, o likusį dešimtuką papildo Vengrija, Čekija ir Slovakija.

Štai Prancūzija užima aštuonioliktą, Australija – devynioliktą, o Airija – 21-ąją vietą.

Didžiosios Britanijos piliečiai per metus išgeria vos 11, 6 litro gryno alkoholio, o tai yra maždaug 119 butelių vyno arba 408 bokalai alaus ir užima 25-ąją vietą visame sąraše.

Jungtinės Amerikos Valstijos kiek atsilieka nuo Didžiosios Britanijos ir ten vienas asmuo išgeria apie 9,2 litro alkoholio per metus. Tai tas pats, kaip 902 stikliukai gėrimo „Jack Daniels“ arba 558 330 ml buteliukų „Budweiser“.

Tačiau kokių šalių gyventojai suvartoja mažiausiai alkoholio? Visai nenuostabu, kad tai – musulmoniškos valstybės, tokios kaip Pakistanas, Mauritanija, Libija ir Kuveitas. Šių šalių gyventojai kasmet vidutiniškai išgeria po 100 ml gryno alkoholio arba vieną butelį vyno.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?