Šaligatvis tapo valstybės paslaptimi

Vilniaus gatvės šaligatvio atkarpa ties Vyriausybės rūmais šią savaitę buvo užtverta aklina tvora, o praeiviams tenka kulniuoti važiuojamąja dalimi. Pasirodo, čia vyksta smarkiai įslaptinti darbai.

Po kelių mėnesių, net ir baigus dabar vykstančius darbus, pėsčiųjų judėjimas prie Vyriausybės vis tiek bus apribotas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po kelių mėnesių, net ir baigus dabar vykstančius darbus, pėsčiųjų judėjimas prie Vyriausybės vis tiek bus apribotas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Nov 20, 2016, 8:37 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:34 AM

Vilniaus gatvėje, ties Vyriausybės rūmais, pėstiesiems kelią pastoja medžio plokščių tvora. Ją apeiti galima tik važiuojamąja dalimi. Taip daugelis vilniečių ir daro rizikuodami gyvybe. Laimė, aukų kol kas nebuvo.

Sumaištį Vilniaus gatvėje, pasirodo, sukėlė šalies vadovus sauganti tarnyba, pradedanti su nacionaliniu saugumu susijusį projektą: keis šaligatvį.

Iš pažiūros paprasti šaligatvio prie Vyriausybės rūmų remonto darbai tapo valstybine paslaptimi.

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Rymantas Mockevičius „Sostinei“ sakė, jog aklina tvora pastatyta tam, kad pašalinė akis nematytų, kaip atliekami darbai, susiję su Vyriausybės apsauga.

„Šis projektas susijęs su valstybės vadovų, Vyriausybės saugumo reikalavimais.

Bus statomi įrenginiai, pasunkinantys asmenims, turintiems piktų ketinimų, galimybę patekti į Vyriausybės pastatą, kiti su apsauga susiję dalykai“, – aiškino R.Mockevičius.

Atnaujinus šaligatvį Vyriausybės rūmai nuo Vilniaus gatvės pusės bus atitverti pakeliamaisiais borteliais. VAD direktorius tikino, kad projektas Vilniaus gatvės dalį pritaikyti pagal naujus saugumo reikalavimus buvo parengtas prieš pusę metų.

„Bet kaip būna – tai lėšų pritrūkdavo, tai kitos kliūtys“, – sakė R.Mockevičius, komentuodamas, kodėl Vilniaus gatvės dalis prie Vyriausybės rūmų užtverta tik dabar.

Tačiau R.Mockevičius tikino, kad pastačius apsauginius įrenginius šaligatviu praeiviai vėl galės vaikščioti.

„Kaip nukreipti pėsčiųjų eismą, užtikrinti jų saugumą – jau miesto savivaldybės rūpestis“, – teigė R.Mockevičius.

Būtent šį klausimą VAD ir ketina artimiausiu metu aptarti su savivaldybe.

„VAD darbuotojai tikino, esą saugumo sumetimais būtina, kad žmonės ten nevaikščiotų. Žadėjo pataisyti projektą ir suderinti su savivaldybe“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto skyriaus viršininkas Virginijus Pauža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas