FNTT ir VMI atliko patikrinimus: kiek įmonių – tiek pažeidimų

Neišduodami kasos čekiai, neįjungti kasos aparatai, prekės be įsigijimo dokumentų, galiausiai oficialiai neįdarbintas pardavėjas, kuriam atlyginama gyvenamąja vieta, maistu ir keliais eurais per dieną. Tokie yra savaitgalį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos ir Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovų (VMI) atlikto patikrinimo rezultatai. Pareigūnai ir VMI specialistai tikrino 11 Joniškio, Akmenės ir Raseinių rajonų įmonių, besiverčiančių automobilių remontu, prekiaujančių naudotomis automobilių dalimis, kelias viešojo maitinimo įstaigas.

Po juridinių ir fizinių asmenų patikrinimo nustatyta 10 pažeidimų.<br>T.Bauro nuotr.
Po juridinių ir fizinių asmenų patikrinimo nustatyta 10 pažeidimų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 1:38 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 1:39 PM

Po juridinių ir fizinių asmenų patikrinimo nustatyta 10 pažeidimų. Pavyzdžiui, automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės ir viešojo maitinimo įstaigos pirkėjams neišduodavo kasos čekio, pardavėjų kasos aparatai net nebuvo įjungti. Kai kurios maitinimo įstaigos negalėjo pateikti dalies prekių įsigijimo dokumentų, taip pat paaiškėjo, kad keliose įmonėse nebuvo atliekama inventorizacija.

Patikrinus Naujojoje Akmenėje įsikūrusią bendrovę, prekiaujančią naudotomis automobilių dalimis, paaiškėjo, kad čia prekiavo įmonėje neįdarbintas asmuo. Išsiaiškinta, kad įmonės savininkas jam už darbą suteikė gyvenąmąjį plotą, pirkdavo maistą, už darbą mokėdavo 3 eurus per dieną. FNTT Šiaulių apygardos valdybos pareigūnai ir Šiaulių apskrities VMI specialistai ne pirmą kartą atlieka bendrus patikrinimus. Praėjusio mėnesio pabaigoje vykusių patikrinimų metu buvo nustatyta 10 panašaus pobūdžio pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.